Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: az országos döntőről a második és hatodik helyezést hoztuk el

Publikálva: 2022.05.09 Frissítve: 2022.05.09 Röplabda

Az OMB I. és II. osztályú csapatunk is a legjobbak között szerepelt.

Hétvégén rendezték az OMB országos döntőjét az ifjú röplabdázók I. és II. osztályában egyaránt. Az I. osztályú csapatunk a Folyondár utcában mutathatta meg tudását. A mieink az A-csoportba kerültek, ahol az UTE, a Nyíregyháza és a BRSE fehér együttesével mérkőztek meg.

A csoportban nem sikerült győznünk, de a keresztbe játszás során a Sümeg Dabronc kék csapata felett arattunk 2-1-es győzelmet, így újra az UTE gárdájával kerültünk szembe az 5. helyért, melyet sajnos nem mi szereztünk meg. Ezzel ifjú sportolóink a hatodik pozícióban végeztek. Egyletünk egyik játékosa különdíjban is részesült, Feng Zitong kapta az elismerést.

Csoportmeccsek:

UTE‒MTK kék 2-1

Nyíregyháza‒MTK kék 2-1

BRSE  fehér‒MTK kék 3-0

Keresztjáték:

Sümeg-Dabronc kék‒MTK kék 1-2

Helyosztó:

UTE‒MTK kék 2-1

Benkóné Kőrös Mária a következőképp értékelte a hétvégét.

‒ Nagyon gratulálok a csapatomnak az országos döntő hatodik helyének megszerzéséhez. A betegeinknek jobbulást, Boros Lottinak pedig gyors felépülést kívánok.

A csapat tagjai: Barcsa Bogárka, Csuta Leila, Boros Lotti, Temesvári Hanna, Kelemen Lotti, Tóth Kinga, Feng Zitong, Páhi-Gasparovics Róza, Egressy Róza, Kindornai Viktória, Gétay Georgina.

A II. osztályú gárdánk országos döntőjének helyszíne Miskolc volt. Fiataljaink az alapszakaszból kvalifikálhatták magukat, ahol a keleti és a nyugat csoportban 16-16 együttes küzdött a döntőbe jutásért. A 32 csapatból 12 került a fináléba, ahol a mieink – a csoportmeccseket követően – a második helyet szerezték meg, ám a további sikerek egészen a döntőig repítették őket. Ott nagy csatában a SZOSI A egyletétől kaptak ki, így ezüstéremmel a nyakukban távozhattak Páling Anett tanítványai. A csapatunk különdíjasa Kurucz Anna Laura lett.

Csoportmérkőzések:

MÁV Előre Akadémia‒MTK Budapest 1-2

MTK Budapest‒BRSE kék 0-3

Keresztjáték:

MTK Budapest‒ÉDRA Tata 2-0

Negyeddöntő:

Nyíregyházi Sportcentrum‒MTK Budapest 1-2

Elődöntő:

MTK Budapest‒KSE mini KÉK 2-1

Döntő:

MTK Budapest‒SZOSI A 1-2

A csapat tagjai: Babits Lola Róza, Barna Luca, Kovács Gabriella, Kurucz Anna Laura, Nagy Liza Kata, Sipos Milla Eszter, Somogyi Hanna Nóra, Sólyom Rebeka, Süveges Noémi, Szűcs Kincső Zsuzsanna, Verebély Lilla Kati.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!