Tenisz
Fucsovics Márton

Röplabda: az idei első hazai meccsre kerül sor szombaton

Publikálva: 2023.01.20 Frissítve: 2023.01.19 Röplabda

Január 21-én a Szent Benedek RA csapatát fogadják Leiszt Mátéék.

A kaposvári vendégszereplés után 2023 első hazai meccsére kerül sor január 21-én ‒ 19:00 órától ‒ az Illyés-Aramis Sportcsarnokban. Ellenfelünk a balatonfüredi Szent Benedek RA lesz, amellyel egyszer már találkoztunk ebben a szezonban.

A novemberi eleji párharcban ‒ Balatonfüreden ‒ főként az első két szettben nagyon megizzasztottuk ellenfelünket, ám sajnos szettet nem tudtunk rabolni. Most szombaton este viszont itt az újabb lehetőség, hogy pontokat gyűjtsenek kék-fehér lányaink.

Az összecsapás óta a legnagyobb változás a csapat életében az volt, hogy a klub felbontotta a szerződést Dejan Desnica vezetőedzővel, akinek a szerepét ideiglenesen Mészáros Péter vette át. A szakember a CEV-kupában a Marina Kastela elleni visszavágón irányította is a csapatot, ám január elején már az új trénerrel készülhetett a csapat. Bolgár vezetőedzőre, Krisztian Mihailovra esett a szakvezetés választása, aki a Liberec elleni CEV-kupa-mérkőzésen mutatkozott be a gárda kispadján.

Ezt a nemzetközi kupatalálkozót a balatonfüredi csapat hazai pályán 3:1-re elveszítette, és most Csehországban nyílik lehetőségük kiharcolni a továbbjutást január 19-én este. A Szent Benedek RA játékosainak tehát nem lesz sok idejük készülni a szombati összecsapásra ellenünk, hiszen nagyon közel van a két mérkőzés egymáshoz, ráadásul utazással is telik az idejük.

Vezetőedzőnk a következő elvárásokkal tekint a hétvégi találkozóra.

Leiszt Máté: ‒ Erre a félévre a csapaton belül megfogalmaztunk célokat, aminek az eléréséhez nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Végsőkig küzdenünk kell, hogy megszerezzük szombaton a győzelmet, bizonyítanunk és tapadnunk kell a mezőnyhöz, hogy minél jobb pozícióból kezdhessük meg a rájátszás küzdelmeit.

Női Extraliga alapszakasz, 9. forduló

2023. január 21. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒Szent Benedek RA

Játékvezetők: Sík B., Árpás K.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!