Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: az első perctől kezdve dominált a hazai csapat

Publikálva: 2022.11.12 Frissítve: 2022.11.12 Röplabda

3-0-s vereséget szenvedtünk Békéscsabán, az Extraliga negyedik fordulójában.

A mérkőzést hatalmas dominanciával kezdte ellenfelünk, már az elején érzékeltették, hogy ők akarják irányítani a találkozót. Ez a lendület az álláson is meglátszott, Drpa pontot érő sáncát követően már 7:1-es előnyben voltak, amit folyamatosan növelni tudtak, 15:5-nél már tízpontos hátrányba kerültünk. Az etapot 25:7 arányban veszítettük el.

A második rész is hasonlóan alakult, ám a mieink nagyon harcoltak, és nem hagyták, hogy túl hamar eldőljön a szett sorsa. A játszma végjátékában pedig Tatár Gréta pontszerzésével három pontra csökkentettük a hátrányt, de izgalmassá nem tudtuk tenni az etap lezárását, 25:17-re behúzták a hazaiak.

A harmadik felvonásban 6:6-ig fej-fej mellett halad a két egylet, ám a békéscsabaiak ismét el tudtak lépni. 24:16 után Anja Asonja pontot érő támadásával és ász nyitásával igyekeztünk megakadályozni, hogy a vendéglátóink ne tudják lezárni a mérkőzést, ám Vasziljeva 25:18-nál eldöntötte a pontok sorsát.

Női Extraliga alapszakasz, 4. forduló

2022. november 12. 18:00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 850 néző.

Swietelsky-Békéscsaba‒MTK Budapest 3:0 (7, 17, 18)

Játékvezetők: Halász T., Bátkai-Katona Á. 

Swietelsky-Békéscsaba: Dropa, Vasileva, Glemboczki, Bodnár, Pintér, Bagyinka. Csere: Molcsányi, Kertész (liberó), Oliinyik, Sullivan,

Vezetőedző: Tóth Gábor

MTK Budapest: Asonja, Szabó, Berkó, Tatár, Briga, Costa. Csere: Weidemann, Divényi (liberó), Tarr, Varga, Endrődi, Kiss, Kollár.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ A Békéscsaba nagyon agresszívan kezdte a mérkőzést, sok zavart okozott ezzel, főként a nyitások fogadásában. Minden szett elején elléptek pár ponttal, ami viszont pozitívum részünkről, hogy a jó megoldások választásával mindig vissza tudtunk jönni a szettbe. Kemény héten vagyunk túl, készülünk a következő mérkőzésünkre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!