Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: az alsóházban folytatjuk a rájátszás küzdelmeit

Publikálva: 2023.03.30 Frissítve: 2023.03.30 Röplabda

A Vasas Óbuda 3-0-s eredménnyel jutott tovább az elődöntőbe, a mieink következő ellenfele pedig az UTE lesz az 5-8. helyért

Kiválóan kezdtük a párharcot, hiszen 4:3-nál nálunk volt az előny. A folytatásban viszont fordított a hazai csapat, és 8:5-nél hárompontos hátrányba kerültünk. Végig a piros-kékek sarkában voltunk, 19:13-nál lett nagyobb a különbség, de innen is visszazárkóztunk három pontra. A szettet 25:20-ra nyerték a vendéglátóink.

A második etapban 6:5-ig tartottuk a lépést, ám ellenfelünk zsinórban kilenc pontot szerezve jelentős előnyt alakított ki. 21:14-nél már hét ponttal voltunk lemaradva, de a mieink óriásit hajrázva visszajöttek 21:18-ra. Sajnos a Vasas Óbuda lányainak erre is volt válasza, 25:18-ra lezárták a szettet.

A harmadik felvonás végig kiélezett küzdelmet hozott, pazar teljesítményt nyújtottunk, ami az álláson is meglátszott, hiszen 21:21-nél még egált mutatott az eredményjelző. Sajnos ellenfelünk megrázta magát, és higgadt játékkal befejezte a találkozót, mellyel eldöntötte a továbbjutó kilétét.

Leiszt Máté alakulata az 5-8. hely között folytatja a rájátszás küzdelmeit, ahol az UTE ellen csapunk majd össze először.

Női Extraliga rájátszás, negyeddöntő harmadik mérkőzés

2023. március 30. 19:00 Budapest, Vasas Folyondár Jobb Pálya, 181 néző. 

Vasas Óbuda‒MTK Budapest 3:0 (-20, -18, -21)

Játékvezetők: Szarka J., Sík B.

Vasas Óbuda: Kump, Fábián, Bannister, Török, Boyko, Abdulazimova. Csere: Juhár, Szalai (libero), Skrypak, Papp, Jámbor.

Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

MTK Budapest: Asonja, Szabó, Berkó, Garai, Tatár, Costa. Csere: Weidemann, Divényi (libero), Briga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Jó minőségűen röplabdáztunk a mai mérkőzésen, ám úgy érzem még ennél is több lehetett volna a meccsben. A jövő szempontjából viszont nagyon fontos, hiszen bebizonyítottuk, hogy jó úton járunk. Mostantól csak az előttünk álló feladatokra tekintünk és készülünk a következő fordulóra az UTE ellen. Gratulálok a Vasas Óbuda csapatának és sok sikert kívánunk a továbbiakban! 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!