Kézilabda
Kekezovity Anna

Röplabda: a serdülőké és az U13-é volt a főszerep

Publikálva: 2023.02.20 Frissítve: 2023.02.20 Röplabda

Négy csapatunk lépett pályára hétvégén.

Mindkét korosztályban két-két csapatunk szerepel, közülük Ko Henrietta első osztályú, U17-es alakulata félsikerrel zárta a szombati megméretést. Ezúttal a Vasas és a Dunakanyar csapatát látták vendégül. A Vasas gárdájával kezdtek, sajnos már az elején nagy hátránnyal, hiszen hárman a kezdő csapatból ‒ Gellér Tímea, Antosz Lea sérülés miatt, Csenki Kata pedig betegség miatt ‒ nem tudtak társaik segítségére lenni. Sokat rontottunk, főleg a szerváknál, így szinte odaajándékoztuk a győzelmet ellenfelünknek.

A második mérkőzésre sikerült kijavítanunk a hibáinkat, ez meg is hozta a várt eredményt. Végig uraltuk a pályán történő eseményeket, olyannyira, hogy a cserék is lehetőséget kaphattak a játékra. Vámos Emma nyitásai, Pogány Kata védekezése és Mahler Anna irányítása kiemelkedő volt ezen a mérkőzésen.

MTK‒Vasas 0:3

MTK‒DKLSN 3:0

Csapat: Pogány Kata, Vámos Emma, Mahler Anna, Dajka Dorka, Hargitai Viktória, Kecskés Kinga, Benedek Kata, Gellér Tímea, Antosz Lea, Fáczán Nina, Tisza Fruzsina.

 Edző: Ko Henrietta

Másik serdülő együttesünk ‒ a másodosztályban ‒ Tatabányán vendégeskedett. Két összecsapást játszottak, az egyiket a Delta Röplabda SE, a másikat pedig a TRSE ellen. Sajnos mindkét mérkőzést 3:1 arányban elveszítették.

A vasárnap pedig már az U13-ról szólt, Benkóné Kőrös Mária lányai a Vasas csarnokban, a hazai gárdával és a Nyíregyházával mérték össze magukat. Minden párharcot 3:0-ra nyerte ellenfelünk.

Csapat: Kindornai Viktória, Sipos Milla, Szikla Róza, Barcsa Boglárka, Major Blanka, Bocskov Szonja, Mihály Zille, Gétay Georgina.

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Magyar Lizáék csapata Leányfalura látogatott, ahol a következő eredményekkel zárták a napot.

DKLSN „A”‒MTK 2:1 (-13,-13, 20)

KSE sárga‒MTK 2:1 (-8, 13, -14)

A csapat tagjai: Jackson Alíz, Jancsó Borbála, Nyitrai Léna, Ágoston Hanna, Cseh Vilma, Kovács Natasa, Szabó Orsolya, Livják Borbála, Herczeg Kata, Bajai Boróka, Kalmár Evelin.

Edző: Magyar Liza

Egyik játékosunk, Herczeg Kata különdíjban részesült a forduló végén. A lányok vezetőedzője így értékelte a két összecsapást.

‒ Nagyon jól játszó ellenfeleink voltak, de úgy éreztem partiba voltunk velük. A lányok nagyon szépen dolgoztak és szép mentéseik voltak. Az eddigiek közül most látszott a legjobban a fejlődés rajtuk. Ügyesek voltak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!