Atlétika
Vári Péter

Röplabda: a legkisebbektől a legnagyobbakig a pályán

Publikálva: 2022.12.13 Frissítve: 2022.12.13 Röplabda

Mozgalmas hétvégén van túl az utánpótlás.

Szombaton az iskolai programunk együttesei, Sóvári Zsombor vezetésével az újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban mérték össze tudásukat a Vollé-Röpsuli Program keretein belül. Három csapattal képviseltük egyesületünket, és bár pontszámolás ezeken a tornákon nincs, csapataink kiemelkedtek a mezőnyből.

Vasárnap pedig már az U12-eseké volt a főszerep, akik az elsősosztályú bajnokság második fordulóját játszották le Nyíregyházán. MTK Fehér csapatunk a házigazdán kívül a Vasast kapta ellenfélként. Utóbbi gárda felett 2:1-es győzelmet arattunk, míg a házigazdáktól sajnos 2:1-es vereséget szenvedtünk. Emellett MTK Kék csapatunk Érden játszott két mérkőzést. Az érdi lányokat 3:0-ra legyőztük, és az UTE csapata sem tudott fölénk kerekedni, 2:1-re ezt a mérkőzést is megnyertük.

U15-ös alakulataink már a középszakaszban szerepeltek, Benkóné Kőrös Máriáék a másodosztályban a Miskolc és a BDSE ellen küzdöttek meg, mindkét ellenféllel szemben győzni tudtak.

MTK Budapest kék‒BDSE 3:0 (9, 12, 17)

MTK Budapest kék‒Miskolci Sportiskola 3:1 (17, 20, -20, 19)

A csapat tagjai: Kecskés Kinga, Temesvári Hanna, Kurucz Anna, Hegyi Hédi, Lokodi Sára, Egressy Rózi, Liszka Alma, Csuta Leila, Feng Zitong, Tóth Kinga.

Edző: Benkóné Kőrös Mária

A Magyar Liza vezette együttesünk a harmadosztályú közegben Gyenesdiáson kezdett. A lányok felemás eredménnyel zártak, az első összecsapást nyerték, míg a másodikat elveszítették 3:0-ra.

Győri DRC sárga- MTK Budapest fehér 0:3 (14,14,15)

NYBRSE A- MTK Budapest fehér 3:0 (-10, -20, -23)

A csapat tagjai: Barna Luca, Nagy Liza Kata, Muszkás Lili, Somogyi Hanna Nóra, Buzder-Lantos Nóra, Gémesi Norma, Kamber Teodora, Szrebro Zóé Júlia, Kozma Anna Róza, Szondi Laura Léna, Németh-Bedike Zoé, Rácz Dorka, Nagy Alexandra Nina.

A legnagyobbak, Tímár Edit irányításával szintén a középszakaszban kezdték meg a harcokat, az első tornán a Balatonfüred és a Nyíregyháza ellen léptek pályára az U20-asok.

MTK Budapest‒Balatonfüred 3:1 (21, 22, -23, 19)

MTK Budapest‒Nyíregyháza 3:0 (22, 21, 19)

Tímár Edit így értékelte a két győzelmet: ‒ Nagyon örülök, hogy két győzelemmel tudtuk zárni ezt az évet. Mindkét meccsen nagyon motiváltan és lelkesen játszottak a lányok, gratulálok mindenkinek a szép teljesítményhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!