Tenisz
Piros Zsombor

Röplabda: a karmesteri pálcát is a kezébe tudja ragadni Berkó Lili (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.11.01 Frissítve: 2022.11.01 Röplabda

Ugyan még csak tizenkilenc éves ifjú röplabdázónk, ám már most meghatározó játékos a felnőttcsapatunkban.

Berkó Lilivel a hunvolley.info készített interjút, ahol játékosunk az idei első tétmérkőzésről, illetve személyes céljairól is beszélt.

– Gratulálok a játszmagyőzelemhez és a három blokkodhoz is a bajnoki címvédő Vasas Óbuda ellen. A szezon első Extraliga-mérkőzése után milyennek látod az MTK-t?

– A tavalyi évhez képest teljesen kicserélődött a csapat, de ebben az évben sikerült nagyon jó légiósokat is igazolnunk, akik velünk, fiatalokkal kiegészülve meglepetést is tudnak majd okozni a bajnokság folyamán.

– Bár már az előző szezonban is szerephez jutottál, mégis adódik a kérdés, hogy mekkora felelősség ilyen fiatalon irányítani a pályán egy felnőtt Extraliga-csapatot?

– Az irányítójátékosnak mindig nagy felelőssége van abban, hogy miként játszik a csapat. Próbálom mindig a legjobb teljesítményt nyújtani, és az ütőket mindig a legjobb szituációba hozni. A tavalyi szezonban is sikerült felvennem az Extraliga ritmusát, sokat tanultam, így az idén már tudom mi vár rám, próbálom a legjobbat kihozni magamból!

– Mi az eddigi legnagyobb meccsélményed, amit játékosként éltél át?

– Sok élményt szereztem már a pályafutásom során, de ami a legnagyobb volt számomra az a 2021/2022-es utánpótlás ifjúsági és junior bajnoki cím megszerzése! Utóbbi azért is volt különleges számomra, mert az a megtiszteltetés ért, hogy annak a tornának én kaphattam a legjobb játékosnak járó MVP-díját.

– Mik a legfontosabb céljaid a röplabdával?

– Szeretnék minél többet fejlődni, mind technikailag, mind mentálisan, illetve szebbnél-szebb sikereket elérni csapat szinten és egyénileg is.

Forrás: hunvolley.info

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!