Tenisz
Gálfi Dalma

Röplabda: fináléig menetelt U17 A csapatunk Közép-Európa egyik legnagyobb utánpótlástornáján

Publikálva: 2023.08.24 Frissítve: 2023.08.24 Röplabda

Alakulatunk augusztus 21-23. között az Eötvös Kupán vett részt.

A tornára összesen huszonnyolc csapat nevezett hét különböző országból, Szlovákiából, Finnországból, Szerbiából, Lengyelországból, Máltáról, Romániából és hazánk különböző pontjairól, ahonnan tizenhét együttes érkezett. A kupán U17-es csapatként ‒ tehát a csapat zöme 14-15 éves játékosokból állt ‒ vettünk részt, de a korosztályi megkötések alapján akár huszonkét éves játékosok is szerepelhettek. A mérkőzések két nyert szettig tartottak. A csapatokat négy darab hétfős csoportba osztották, az eredmények alapján pedig a csoport két legjobbja a felsőházban, míg a harmadik és a negyedik helyezett az alsóházban folytathatta a küzdelmeket.

Az első nap a csoportküzdelmeket rendezték, a mieink a B csoportba lettek besorolva, ahol a Tiszaújváros, az Eötvös DSE U17 A, illetve az Eötvös DSE U15 B csapataival találkoztunk. Az új szezonban ezek voltak az első tétmeccseink, az ebből adódó rendszerhibák és az összeszokatlanság jelei itt még azért bőven jelentkeztek, a játék még közel sem volt tökéletes, de mind a három mérkőzésünket 2:0 arányban sikerült megnyernünk.

A második napon három mérkőzést játszottunk. A legjobb 14 között a DEAC A csapatát sikerült legyőznünk 2:0 arányban. Ezt követően a legjobb nyolc között a szerb OK Kikinda csapatát szintén 2:0 arányban múltuk felül. Ezeken a mérkőzéseken már látszottak a jelei annak, hogy védekezési rendszerben és összeszokottságban tudtunk előrébb lépni az első naphoz képest. A nap utolsó mérkőzése, a szlovák Elba Presov A elleni elődöntő, az éjszakába húzódott, csak este kilenc óra magasságába tudtuk elkezdeni. Hatalmas küzdelemben, drámai végjátékban, ismételten 2:0 arányban nyertünk, ezzel összejött a döntőbe jutás.

A harmadik napra már csak egy mérkőzésünk maradt, a finálé. Az ellenfelünk a máltai Swieqi Phoenix VBC volt. A csapat több játékosa is a máltai felnőtt első osztályban pallérozódik, illetve a csapat gerince 20-22 éves játékosokból állt. Remek erőfelmérő volt tehát ez nekünk, hogy a nálunk fizikailag erősebb csapatokkal hogyan tudjuk majd felvenni a harcot. A mérkőzés első szettjében látszott a fáradtság a csapaton, azonban a második szettre sikerült nagy harcra kényszerítenünk ellenfelünket, a végjátékban azonban sajnos ez sem volt elég, így rendkívül szoros második szett után 2:0-s vereséget szenvedtünk.

A lányok vezetőedzője, Tüske Bence így értékelte a tornán nyújtott teljesítményt: ‒ Ahhoz képest, hogy három hete kezdtük el a közös munkát, és a csapat ebben a formában idén állt össze először, nagyon sok olyan pozitív dolgot láthattunk, amire majd a jövőben lehet építeni. Ettől függetlenül, szervezettség és a védekezési rendszer terén rengeteg munka vár majd még ránk az októberi szezonkezdésig. Büszke vagyok a lányokra, nagyon szép teljesítményt nyújtottak. Külön szeretnék gratulálni Teveli-Horváth Zsolnának, aki bekerült a torna válogatottjába, illetve Sass Lénának, aki a torna legjobb feladója lett.

A csapat: Teveli-Horváth Zsolna, Lokodi Sára, Kecskés Kinga, Varga Villő, Hargitai Viktória, Benedek Kata, Gyuricza-Csík Alma, Fáczán Nina, Biró Eszter, Ajtony Szofi, Sass Léna, Hegyi Hédi, Damsits Réka, Rácz Dorka, Urai Zsófia, Kurucz Anna

Edzők: Tüske Bence, Magyar Liza

Eredmények:

MTK Budapest U17–Tiszaújváros 2:0

MTK Budapest U17–Eötvös DSE U15 B 2:0

MTK Budapest U17–Eötvös DSE U17 A 2:0

MTK Budapest U17–DEAC A 2:0

MTK Budapest U17–OK Kikinda 2:0

MTK Budapest U17‒Elba Presov „A” 2:0

MTK Budapest U17 – Swieqi Phoenix VBC 0:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!