Tenisz
Gálfi Dalma

Röplabda: a felzárkózáshoz szükséges pontokért szállunk harcba

Publikálva: 2022.11.25 Frissítve: 2022.11.24 Röplabda

Szombaton az UTE csapatával mérkőzünk meg hazai környezetben.

Igazi fővárosi rangadónak nézünk elébe november 26-án 19:00 órától, ugyanis a lila-fehér gárda látogat az Illyés-Aramis Sportcsarnokba. A soron következő ellenfelünk már hét pontot összegyűjtött az eddig eltelt öt fordulóban, ám a mieink mindenképp azzal a céllal vágnak neki a találkozónak, hogy ne tudja az Újpest együttese növelni a pontjainak számát.

Az UTE rögtön az első fordulóban pontot lopott a Balatonfüredtől, két győzelmét pedig a Nyíregyháza és a Székesfehérvár ellen szerezte. Az eddigiek során a Békéscsabától és a Vasas SC-től szenvedett vereséget. Az előző szezonban az alapszakaszon kívül a rájátszásban is két mérkőzésen szerepeltünk ellenünk, sajnos a mérleg nyelve az Újpest felé billen, hiszen a négy meccsből négyet nyertek.

A lila-fehérek keretében is történtek változások az előző évhez képest, igazán nagy játékosmozgás volt náluk a nyáron. A nagy jövés-menésnek részese volt három ex kék-fehér játékosunk is, hiszen Boskó Ágnes, Kilyénfalvi Zsófia és Sziládi Viktória is a lila-fehérekhez tette át a székhelyét. Rajtuk kívül pedig az igazolások sora bővelkedett idegenlégiósokban is, hiszen ‒ a már meglévő kettő kubaihoz ‒ csatlakozott még egy kubai sportoló, illetve szerb, kanadai és argentin játékossal is bővült az állomány.

A felkészülési időszakban kétszer is gyakorolhattunk szombati ellenfelünk ellen, amelyeken egy döntetlen és egy UTE győzelem született. Ám az edzőmeccsekből sosem lehet kiindulni, de annyi bizonyos, hogy fontos meccs vár a lányokra, amiről vezetőedzőnk, Leiszt Máté is ejtett pár gondolatot.

‒ Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, a rivális fővárosi csapat látogat hozzánk. A zárkózás szempontjából lényeges három pont lenne számunkra, és bízom benne, hogy a lányok is átérzik ennek a meccsnek a súlyát.

Női Extraliga alapszakasz, 6. forduló

2022. november 26. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒UTE

Játékvezetők: Jámbor T., Szabó P.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!