Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: a 7-8. helyért folytatódik számunkra a rájátszás

Publikálva: 2023.04.16 Frissítve: 2023.04.16 Röplabda

Az UTE elleni párharcot összesítésben 3-0-ra veszítettük el.

Az 5-8. helyért zajlott párharc harmadik állomására került sor vasárnap este az UTE csarnokában, amit a lila-fehérek 2-0-s vezetésről várhattak. A mieink egyértelmű célja volt a mai mérkőzésen, hogy kiharcolják a párharc folytatását.

A találkozót magabiztosan kezdte a hazai csapat, 5:1-nél már Leiszt Máténak kellett időt kérnie. A taktikai szünet után is folytatódott a hazai csapat dominanciája, és 18:8-nál már tízpontos hátrányban voltunk. Ez a különbség a szett végére is megmaradt, 25:15-re veszítettük el az első játszmát.

A második etapot sokkal jobban kezdtük, 10:8-ig a kezünkben volt az irányítás, míg 12:10-nél már Horváth András alakulata volt előnyben. A folytatásban ugyan háromra is megnőtt a hátrányunk, de zsinórban négy pontot szerezve, Anja Asonja eredményessége után 16:15-nél már újra mi örülhettünk. Az újpestiek vezetőedzőjének időkérése sem zökkentett ki minket, Linda Jessica pontot érő sáncát követően 20:17-re léptünk el. A végjátékban fordult a kocka, 24:23-nál már a hazai csapat vezetett, és pontot tett a szett végére.

2-0-s lila-fehér vezetésről nézhettünk elébe a harmadik játszmának, ami nemcsak a mai mérkőzés szempontjából volt fontos, de a rájátszás ezen körét is eldönthette. Ennek az etapnak a kezdését is mi kaptuk el jobban, Tatár Gréta pontszerzését követően 6:2-re módosítottuk az állást. A lila-fehérek is magasabb fokozatra kapcsoltak, és 7:7-nél kiegyenlítettek, ám tartottuk a lépést. 14:14-nél még egált mutatott az eredményjelző, de Leiszt Máté időkérésekor már hárompontos hátrányban voltunk. Háromról ötre nőtt a differencia, de kék-fehér lányaink nagyot hajrázva 21:19-re zárkóztak.

Ezzel Leiszt Mátéék a 7-8. helyért folytatják az Extraliga rájátszását, ahol a Kaposvár és a Székesfehérvár párharcának vesztese lesz az ellenfelünk. Ezen az összecsapáson jelenleg a kaposváriak vezetnek 2-0-ra.

Női Extraliga rájátszás, 5-8. helyért, harmadik mérkőzés

2023. április 16. 19:00 Budapest, UTE Röplabda Csarnok, 250 néző.

UTE‒MTK Budapest 3:0 (-15, -23, -21)

Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann Gy.

UTE: Kilyénfalvi 4, Hiruela 12, Kindelan 15, Ambrosio 8, Boskó 1, Tarin 21. Csere: Baksa, Dömsödi (libero), Sziládi.

Vezetőedző: Horváth András

MTK Budapest: Asonja 15, Szabó 7, Berkó 1, Tatár 9, Briga 3, Costa 5. Csere: Divényi, Weidemann (libero), Varga, Endrődi, Gellér, Kiss.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Sajnáljuk, hogy nem sikerült ma visszajönnünk a párharcba, pedig nagyon akartunk. Sok pontatlanság jellemezte a játékunkat. Gratulálunk az Újpestnek, mi pedig készülünk, hiszen kötelező lesz nyernünk a folytatásban. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!