Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: már 2-0-ra vezetünk összesítésben

Publikálva: 2022.05.01 Frissítve: 2022.05.02 Röplabda

Az Extraliga rájátszás 7. helyéért folyó párharc második találkozóját játszották le női röplabdázóink a DVTK otthonában.

Az elmúlt heti kezdéshez képest ezt a találkozót teljesen másképp kezdtük, így most a diósgyőriek edzőjének fájhatott a feje az állás láttán. 7:4-re vezettünk, amikor a hazaiak időt is kértek. A rövid szünet sem zökkentette ki lányainkat, tovább növelték a különbséget a két gárda között. Tettamanti Virág ásznyitását követően pedig már 15:9-re duzzadt az előnyünk, így ismét magához rendelte a piros-fehér tréner sajátjait.

21:18-nál három pontra közelítettek meg minket, a sima végjáték elérésének érdekében, így Leiszt Máté kért időt. Berkó Lili ásznyitása után már csak egyetlen pont választott el minket a szettgyőzelemtől, ami végül Sziládi Viktória eredményességével 25:19-es eredménnyel zárult.

A második etapban a hazaiak voltak fórban 4:2-nél, ugyan egalizáltunk, de ezután is elléptek tőlünk pár ponttal. Windisch Kinga az első összecsapáshoz hasonló eredményességgel tevékenykedett, még a második szettben jártunk csak, amikor kilenc pontot jegyezhettünk a neve mellett. Kilyénfalvi Zsófia kiváló sáncolását követően 13:12-re módosítottuk az állást, ekkor már mi vezettünk.

Ez a szett sokkal kiélezettebb küzdelmet hozott, mint a megelőző, 17:17-nél továbbra sem bírtak egymással a felek. Kiss Emese egymás után kétszer nyitott ásszal, így két ponttal megléptek a hazaiak. Leiszt Máté időt kért, ami meg is hozta számunkra az egalizálást. A hazai gárda nagyon küzdött, hogy ennek a szettnek a végén ők érjék el előbb a huszonöt pontot. 23:23-nál továbbra sem lehetett tudni, ki kerül ki győztesen, de szerencsére kék-fehér lányaink nyertek 26:24-re.

A harmadik felvonást abban a tudatban indíthattuk meg, hogy ezt a találkozót akár le is zárhatjuk, ami azt jelentené, hogy a rájátszás hetedik pozíciójáért folytatott párharc összesítésében 2-0-ra vezetünk már. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még hoznunk kellett ennek az etapnak a győzelmét. A diósgyőriek fejében is benne lehetett ez a verzió, ugyanis több ki nem kényszerített hibával kezdtek, így 4:0-s hátrányba voltak.

5:5-re visszajöttek ellenfeleink, de 4:0-s sorozatunknak hála 9:5-nél már a hazaiak kényszerültek időt kérni. Megállíthatatlanok voltunk, mindenképpen le akartuk zárni a meccset három szettben. 17:11-es állásnál tetemes előnyben voltunk, és ha minden a terveink szerint történik, akkor semmi sem akadályozhatja meg a sikerünket. Így is történt, 25:18-as eredménnyel abszolváltuk a szettet, és ezzel a mérkőzést is.

Női Extraliga rájátszás 7. helyért, második mérkőzés

2022. május 1. 18:00, Miskolc, Generali Arena, 116 néző. 

DVTK‒MTK Budapest 0-3 (19, 24, 18)

Játékvezetők: Horváth M., Csizmarik J. (Berényi E., Nyisztor O.)

DVTK: Szajkó 6, Godó Kiss 8, Kalmár 2, Sylejmani 17, Baidiuk 9. Csere: Kundrák (liberó, Egri 3, Sitku.

Vezetőedző: Gaitanakis Leonidas

MTK Budapest: Kilyénfalvi 9, Sziládi 12, Tettamanti 6, Berkó 4, Windisch 18, Tatár 5.Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Borsos, Spaethling.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Ha részekre bontom a mérkőzést, akkor azt kell mondjam, hogy az első szettben nagyon fegyelmezetten játszottunk, a másodikban felszívta magát ugyan az ellenfelünk, de a lányok óriási mentális állapotról tettek tanúbizonyságot, míg a harmadik szettet részünkről a lelkesség dominálta, mely a pontossággal párosulva meghozta a sikert számunkra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!