Kézilabda
Andróczki Flóra

Röpis receptek II. rész

Publikálva: 2020.04.02 Frissítve: 2020.04.01 Röplabda

Röplabdacsapatunk legrutinosabb szakácsa, Kiss Gréta ezúttal a túrópizza receptjét osztotta meg a kék-fehér szurkolókal.

A legfontosabb, a tészta: 250 gramm zsírszegény túró, 5 evőkanál zabpehelyliszt, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, só, bors, oregánó, majd ezt mind összegyúrjuk.

A tésztát a sütőpapíron szétnyomkodjuk, kis olivaolaj mehet alá – a legragadást megelőzendő –, majd körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe. Ennyi idő alatt pont el lehet készíteni a feltétet, amely aztán végképp mindenkinek a személyes ízlésére van bízva. Negyedóra elteltével pizzánk – immár a feltéttel együtt – mehet vissza a sütőbe újabb 15 percre, illetve amíg a sajt meg nem pirul.

Pro-tipp: a zabpehelyliszt könnyen elkészíthető aprószemű zabpehelyből aprító- vagy turmixgép segítségével – sokkal olcsóbb, mint a bolti!

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a pizzához.

A következő részben különleges desszerttel készülünk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!