Atlétika
Krizsán Xénia
Röplabdacsapatunk legrutinosabb szakácsa, Kiss Gréta ezúttal a túrópizza receptjét osztotta meg a kék-fehér szurkolókal.
A legfontosabb, a tészta: 250 gramm zsírszegény túró, 5 evőkanál zabpehelyliszt, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, só, bors, oregánó, majd ezt mind összegyúrjuk.
A tésztát a sütőpapíron szétnyomkodjuk, kis olivaolaj mehet alá – a legragadást megelőzendő –, majd körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe. Ennyi idő alatt pont el lehet készíteni a feltétet, amely aztán végképp mindenkinek a személyes ízlésére van bízva. Negyedóra elteltével pizzánk – immár a feltéttel együtt – mehet vissza a sütőbe újabb 15 percre, illetve amíg a sajt meg nem pirul.
Pro-tipp: a zabpehelyliszt könnyen elkészíthető aprószemű zabpehelyből aprító- vagy turmixgép segítségével – sokkal olcsóbb, mint a bolti!
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a pizzához.
A következő részben különleges desszerttel készülünk!