Kézilabda
Poczetnyik Luca

Rg: folytatódott a magyar éremeső

Publikálva: 2023.07.01 Frissítve: 2023.07.01 Ritmikus gimnasztika

A FIG International RG Cupon és a Gedeon Cupon is jól zártunk.

Ahol szőnyegre léptek a magyar junior ritmikus gimnasztika válogatott tagjai a Törökbálinti Sportcsarnokban rendezett FIG International RG Cup fináléiban, ott érmet nyertek, összesen hatot: két arany-, egy ezüst- és három bronzérem volt a mienk termése a zárónapon. Az MTK Budapest szervezésében a felnőttek számára megtartott Gedeon Cupon is volt minek örülni, hiszen Wiesner Hanna buzogánnyal és szalaggal első lett.

Először került sor a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) égisze alatt hivatalos nemzetközi junior ritmikus gimnasztika viadalra a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) rendezésében, amelynek zárónapján az együttes kéziszercsapatok és az egyéni versenyzők szerfináléira került sor, ráadásul valamennyi döntőben volt magyar érdekeltség. Az Antal Panni, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Rakamazi Vivien, Horváth Boglárka és Kőszegi-Koháry Georgina összeállítású magyar junior együttes kéziszercsapat 5 kötéllel győzni tudott (29.600 pont) az azeri gárda előtt (29.150), míg 5 labdával megfordult a sorrend, Antalék 28.600 ponttal másodikok lettek az Eb-dobogós azeri válogatott mögött (29.600). A junior válogatottból Szolnoki Melinda kivételével mindenki az MTK Budapest sportolója.

Junior egyéniben is több éremnek örülhettünk. Vukmir Elena két harmadik helyet gyűjtött be (karika 28.400 pont, labda 26.950), míg Barkóczi Boglárka is a dobogó harmadik fokára állhatott buzogánnyal (27.900). Mindez pedig azt jelenti, hogy a FIG International RG Cup jó főpróba volt a juniorok számára a július 6-án, csütörtökön kezdődő kolozsvári junior-világbajnokság előtt.

A juniorok versenyével egyidőben került sor a felnőttek számára kiírt Gedeon Cupra az MTK Budapest szervezésében. A viadal különlegessége az volt, hogy nem kellett 4 szerrel indulni, csütörtökön a karika- és labdagyakorlatokat láthatta a közönség, ahol a magyar felnőttválogatott második számú egyéni versenyzője, Wiesner Hanna diadalmaskodott. Wiesner pénteken se adta alább, újabb két aranyérem került nyakába, szalaggal (29.750) és buzogánnyal (28.900) is első lett.

Kovács Andrea, versenyigazgató: – A teljes verseny rendben lezajlott, nagyon jó hangulatú volt, jól sikerült az esemény. A célunkat elértük, hiszen minden olyan csapat tudta tesztelni felkészülésének utolsó részét, amely jövő héten megy a kolozsvári junior világbajnokságra. Így természetesen mi magyarok is tudtuk tesztelni a gyakorlatokat, összességében nagyobb rontás nélkül dolgozott mindenki, ezt mutatja az is, hogy mind egyéniben, mind az együttes kéziszercsapat esetében lett egy-egy aranyérem, illetve további érmek is a mai finálékban, tehát úgy tűnik, hogy jól sikerült a felkészülés. Mindenképpen azt szeretnénk, hogy ez egy évente visszatérő junior FIG-verseny legyen Magyarországon, a fontos az, hogy az éves nemzetközi versenynaptárhoz igazodva jól válasszuk ki az időpontot. Örülünk, hogy az MTK Budapest rendezésében megtartott Gedeon Kupán szintén magyar érmek születtek a pénteki napon is, Wiesner Hanna és Lovász Luca révén.

Forrás, fotók: MATSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!