Karate
Hárspataki Gábor

Rg: „Még várok a pillanatra, amikor minden összejön” – Pigniczki Fanni

Publikálva: 2021.04.01 Frissítve: 2021.04.01 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a szófiai világkupaversenyről és az olimpiai kvalifikációról osztotta meg gondolatait.

Mint arról már beszámoltunk, az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a múlt hét végén remekelt a világkupa-sorozat első, szófiai állomásán, és a hatvanfős mezőnyben összetettben az előkelő tizenegyedikként végzett, ami az olimpiai kvalifikációs rangsorban jelenleg a harmadik helyet jelenti.

– Kint elég nehéznek éreztem a versenyt, főleg hogy hosszú ideig nem jártam hasonlón – mondja Fanni. – Jobban izgultam, mint eddig bármikor, de ez nem a kvalifikációnak tudható be, csupán maga a légkör, a nagy létszámú verseny volt rám ilyen hatással. Ezzel együtt élveztem az egészet. A pontszámokat sosem szeretem nézni, így az első nap után azt hittem, sokkal rosszabbul állok, mint a tizennegyedik hely. Hogy másnap még javítani tudtam, annak örülök, és a tizenegyedik helyezéssel is elégedett vagyok, ha az eredményt nézem. Viszont a teljesítményemmel nem lehetek teljesen kibékülve, mert maximalista vagyok, és mindig a tökéletesre törekszem. Szóval vannak még javítani való dolgok, és most is főként a pontosításokon dolgozunk.

Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben szakosztályunk elnöke korábban arról tájékoztatott, hogy a sorozatban a versenyzők az olimpiai kvótaszerzés szempontjából elért pozícióikra ötventől indulva kapnak pontokat – a harmadik helyével Fanni így ért el negyvenet. A végén a három legjobb pontszámot összeadják, ez alapján dől el, hogy melyik három sportoló lesz kvótás.

– Nem tudom az okát, de úgy érzem, az olimpiai kvalifikáció gondolata, és az, hogy most elég jó helyen állok, mintha néha picit összenyomna. A pszichológusommal többek között ezen is kívánunk változtatni, igyekszem nem teherként tekinteni erre a lehetőségre. A következő világkupaversenyeken is az a célom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Remélem, a túlzott izgalom nem fog gátolni ebben. A gyakorlataimat meg tudom csinálni, de a pillanatra, amikor a versenyen is minden összejön, még várok.

A világkupa-sorozat hátralévő három állomásának Taskent, Baku és Pesaro ad otthont.

A szófiai világkupaversenyen részt vevő másik MTK-kiválóság, Wiesner Hanna élménybeszámolója ITT olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!