Karate
Hárspataki Gábor

Rg: Pigniczki Fanni olimpiai kvótás helyen áll a világkupában

Publikálva: 2021.03.27 Frissítve: 2021.03.27 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni remekelt a világkupa-sorozat első, szófiai állomásán, és összetettben a tizenegyedikként végzett, amely az olimpiai kvalifikációban a harmadik helynek számít – klubunk másik versenyzője, Wiesner Hanna a 37. lett.

Szombaton a selejtezők második napját rendezték a ritmikus gimnasztikázók szófiai világkupáján: a sportolók buzogánnyal és szalaggal mutatkoztak be. Az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni a pénteki két szer után (labda, karika) a tizennegyedik helyről várta a folytatást. A szövetségi beszámoló szerint Fanni buzogánygyakorlata kifejezetten jól sikerült, amelyre a négy szerből a legmagasabb, 23.500 pontot kapta, míg szalaggal 19.300 pontot ért el. Összetettben ez 87.100 pontot eredményezett, amely az előkelő tizenegyedik helyet hozta az olimpiai kvótáért küzdő Fanninak. 

Klubunk másik sportolója, Wiesner Hanna 74.800 ponttal a harminchetedik helyet szerezte meg, buzogánygyakorlata 17.800, szalagja pedig 18.100 pontot ért.

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen Fanni teljesítette azt, amiért kiutazott, jelenleg negyven ponttal a harmadik helyen áll az olimpiai kvótaszerzés szempontjából, a végelszámolásnál pedig majd három kvótát osztanak ki – tájékoztat Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben szakosztályunk elnöke. –  A tizenegyedik pozíció is kiváló, magyar ritmikus gimnasztikázó még soha nem ért el ilyen remek eredményt összetettben a világkupán. A sorozatban a versenyzők az olimpiai kvótaszerzés szempontjából elért pozícióikra ötventől indulva pontokat kapnak, a harmadik helyével Fanni így ért el negyvenet. A végén a három legjobb pontszámot összeadják, ez alapján dől el, hogy melyik három sportoló lesz kvótás, ezért elég nehéz kalkulálni. Nemcsak azt kell figyelni, hogy Fanni hogy teljesít, hanem azt is, hogy esetleg mások rontanak-e. Fanni rég versenyzett utoljára, úgyhogy most a szőnyegen az izgalom is megjelent, és rontott is – ezzel együtt tudott ilyen jó eredményt elérni. Azt kértem, hogy Taskentben, három hét múlva már csak Pigniczki Fanni legyen a szőnyegen, az izgalmat, a félelmet hagyjuk a szállodában. Fannit ismerve, ezt teljesíteni is fogja. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk, az első állomás kipipálva.

A világkupa-sorozat hátralévő három állomásának Taskent, Baku és Pesaro ad otthont.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!