Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: Wiesner Hanna egyszer csak Szófiában találta magát

Publikálva: 2021.03.31 Frissítve: 2021.03.31 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Wiesner Hanna ezúttal a szófiai világkupaversenyen szerzett értékes tapasztalatokat.

Ahogyan nemrégiben a moszkvai nemzetközi viadalon, úgy a múlt hét végi szófiai világkupaversenyen is remekül helytállt az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Wiesner Hanna, aki Pigniczki Fanni társaságában utazott a megméretésre – nem is akármilyen előzmények után.

– Öt órával az indulás előtt tudtam meg, hogy én is ott lehetek Szófiában, és nagyon megörültem. A döntés ott helyben valamelyest meglepett, de titkon azért reménykedtem ebben a forgatókönyvben is. Négykor befejeztem az edzést, hazamentem, előkerestem a bőröndömet, bepakoltam a ruháim, és buszra szálltam.

Hanna a kétnapos verseny igen erős, hatvanfős mezőnyében végül a 37. helyet szerezte meg.

– Megtiszteltetés volt részt venni a versenyen, és Moszkvához képest már sokkal magabiztosabbnak, felkészültebbnek éreztem magam. Fontosnak tartom, hogy tudtam élvezni a helyzetet és végig felszabadultan versenyeztem. A gyakorlataim közül a labda sikerült a legjobban, buzogánnyal viszont a végén többször is rontottam. Sajnáltam, de ezek nem kijavíthatatlan hibák, így a következő versenyen már remélem, nem fordulnak elő. Hirtelen történt minden, így összességében elégedett vagyok.

Sportolónk azt is hozzátette, a járvány miatti hosszú versenyszünet után igazi felüdülést jelent, hogy egyre több megméretésen adódik lehetősége szőnyegre lépni.

– A versenyzésnél nincs jobb érzés. Újra visszajönnek a régi emlékek, miközben a cél és a motiváció mindig megújul. Szeretem a téthelyzeteket, és azért is készülök, hogy minél többször meg tudjam magam mutatni. Remélem, hogy a világkupa-sorozat következő, taskenti állomásán is ott lehetek.

A szófiai világkupán Pigniczki Fanni összetettben az előkelő 11. helyen végzett, és az olimpiai kvótaszerzés szempontjából igen reményteljes pozícióból várhatja a folytatást. Az ő élménybeszámolója is hamarosan következik.

Borítókép: Ulrich Faßbender

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!