Taekwondo
Patakfalvy Luca

Rg: „Hihetetlen jó érzés volt a dobogóra állni” – Pigniczki Fanni

Publikálva: 2022.07.23 Frissítve: 2022.07.23 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni többek között a Világjátékokon szerzett két bronzérméről beszélt a hazai szövetségi portálnak.

Pigniczki Fanni történelmet írt a Világjátékokon: az MTK Budapest rg-se lett ugyanis az első a ritmikus gimnasztika hazai történetében, aki olimpián és Világjátékokon is szerepelt, sőt Birminghamban érmet is nyert, labdával és karikával is bronzot.

– Hihetetlen jó érzés volt ilyen nagy versenyen a dobogóra állni. Először nem is gondoltam rá, de amikor bejutottam a labdával harmadik pozícióban a fináléba, akkor kezdtem el reménykedni a dobogóban. Úgy érzem, nagyon jó állapotban voltam, így összességében nagyon jó élmény volt – kezdte értékelését hazatérése után nem sokkal a sportoló, aki az ötkarikás játékok és a birminghami megméretés közti különbségekről is mesélt:

– A szervezés összességében jó volt, az olimpiához képest kevésbé volt gördülékeny, de összességében elmondhatom, hogy elégedettek lehetünk. Az átállással kapcsolatban az olimpiával ellentétben, azt az opciót választottuk, hogy az utat teljesen átaludtam, majd kint felébredve másnap már teljesen sikerült alkalmazkodni a körülményekhez.

Pigniczki számára nincs megállás. 

– Ez a hét most pihenéssel telik, de a jövő héttől már folytatódnak az edzéseim. Mozgalmasan telt eddig is és telik majd ezután is a nyár, de azt hiszem, megéri. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az edzőmnek, a Magyar Tornaszövetségnek és mindenkinek, aki kicsit is hozzátett ezekhez az eredményekhez, nagyon sokat jelent ez számomra – összegzett a sportoló.

(Forrás: MATSZ)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!