Atlétika
Nagy Marcell

Rg: visszapillantás a hazai rendezésű Európa-bajnokságra (VIDEÓ)

Publikálva: 2024.07.17 Frissítve: 2024.07.16 Ritmikus gimnasztika

A júniusi Szökkenő vándor teljes egészében a május 22-26. között Budapesten megrendezett 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságról és annak kulisszatitkairól szól, s időrendben igyekszik bemutatni a kontinensviadal történéseit.

Az adás első része a pódiumedzést követő sajtótájékoztatóval indul, ahol a magyar együttes kéziszercsapat, a junior és a felnőtt rg-sek mellett sportvezetők is részt vettek. A budapesti viadal különlegessége volt, hogy Óceánia-kontinensbajnokságot is rendeztek, amelyen eldőlt, melyik egyéni versenyző kvalifikálhat Párizsba, az ötkarikás játékokra, adásunkból megtudhatják, ki szerezte a kvótát. A budapesti kontinensbajnokság a juniorok vetélkedésével indult. A mezőnyben két magyar rg-s, Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka szerepelt. Edzőjük Koch-Tiringer Tímea mellett dr. Borbély Attila, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) alelnöke és Morinari Watanbe, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) elnöke is megszólal az Eb-t illetően.

A második etapot a felnőttek eredményeinek bemutatásával indul, Pigniczki Fanni ugyanis tovább írja a honi rg-sporttörténelmét, mivel labdával ezüstérmes lett, de Wiesner Hanna is kiválóan szerepelt, csakúgy, mint a Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika alkotta együtteskéziszer-csapat. És hogy milyen az ilyen viadal az önkéntesek szemével? Ha megnézik a műsort, ezt is megtudhatják. A műsort pedig dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral való beszélgetés zárja.

Forrás: MATSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!