Kézilabda
Kekezovity Anna

Rg: Wiesner Hanna finálés vágya már Szófiában teljesült

Publikálva: 2022.04.18 Frissítve: 2022.04.18 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest sokra hivatott rg-se, Wiesner Hanna a szófiai világkupán egyből elérte az egyik idei célját, a héten pedig már Bakuban áll szőnyegre.

Sokáig emlékezetes marad az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázójának, Wiesner Hannának a legutóbbi, szófiai szereplése, hiszen sportolónk pályafutása során először jutott világkupaverseny fináléjába. 

Az összetettben a tizenhatodikként végző Hanna labdával került a legjobbak közé, és a zsűritől kapott 27.650 pontja az előkelő hatodik helyet jelentette a számára. 

– Nagyon izgalmas volt a verseny, élveztem az egészet – mondja Hanna. – Szerettem volna kihozni magamból a legtöbbet. Az első napon nagyon jól éreztem magam, a másodikon picit fáradtabban mozogtam, de a harmadik megint jól sikerült. Erre az évre az volt az egyik fő célom, vágyam, hogy legalább egy szerrel finálézzak a világkupán. Örülök, hogy ez ilyen hamar teljesült. A jó eredményhez szerencse is kellett, mert több ország versenyzője nem volt ott, Erika (Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának és az MTK szakosztályának elnöke – a szerk.) pedig nagyon jól megtervezte a gyakorlatokat, és valahol éreztem magamban, hogy képes vagyok döntőbe jutni.

Hanna és Kocsis Evelin a húsvéti, taskenti világkupa-állomást kihagyta, szerdán viszont újra útnak indulnak a lányok, hogy Bakuban bizonyítsanak.

– Bakuban szeretném kijavítani azokat a hibákat, amelyeket legutóbb vétettem, és úgy akarom megnézni, hogy mennyit is érnek a gyakorlataim. Bízom a minél jobb eredményben – zárja Hanna.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!