Kézilabda
Török Lilly

Rg: Pigniczki Fanni összetett döntős a világbajnokságon

Publikálva: 2021.10.28 Frissítve: 2021.10.28 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni két újabb remek gyakorlattal folytatta a szereplését a Japánban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, és az összetett selejtezőből a 14. helyen jutott a szombati döntőbe.

Miután Pigniczki Fanni szerdán a karika- és labdagyakorlatával is a 11. helyen végzett a japán Kitakyushu városában zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, nagy lépést tett (a 10. helyen állt) az összetett döntő irányába.

Az MTK Budapest olimpikonja csütörtökön a szalaggyakorlatára 21.050 pontot kapott, és ezzel a 10.-ként zárt a szer selejtezőjében, míg buzogánnyal 21.500 pontot kiérdemelve a 28. lett. Számára ennél fontosabb volt azonban az összetett eredmény. Fanni a figyelembe vett három legjobb szerrel 69.550 pontot gyűjtött, ezzel pedig a 14. helyen jutott be a szombati egyéni összetett fináléba, melyben a 61 induló közül csupán a legjobb 18 rg-s méri össze újra a tudását.

Pénteken kiválóságunk szusszanhat egyet, akkor ugyanis az együttes kéziszercsapatoké lesz a főszerep. A magyar válogatottban Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág és Urbán-Szabó Mónika szerepel a klubunkból, mellettük Farkas Júlia, valamint Somhegyi Réka tagja a csapatnak, amelynek szurkolhatunk a selejtezőben.

A részletes eredmények ITT érhetők el.
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!