Kézilabda
Porobic Zoé

Rg: Pigniczki Fanni Bakuban kerülhet közelebb Tokióhoz

Publikálva: 2021.05.06 Frissítve: 2021.05.06 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna és az együttes kéziszer-válogatott is színre lép a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának utolsó előtti, bakui állomásán.

Péntektől az azeri fővárosban, Bakuban folytatódik a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozata, melyben egyre inkább kiéleződik az olimpiai kvótákért zajló küzdelem.

A tokiói részvételre az MTK Budapest kiváló versenyzője, Pigniczki Fanni továbbra is jó eséllyel pályázik, és ez főként annak köszönhető, hogy az eddigi két állomáson – Szófiában és Taskentben – remekül teljesített: a kvalifikációs sorrendben mindkétszer a harmadik helyen végzett, és jelenleg kvótás helyen áll.

Mint ismert, a tokiói kvótáért folytatott küzdelemben a három (a négy állomásból) legjobb összetettben elért világkupa-helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

Ahogyan az előző két állomáson, klubunkat Wiesner Hanna is képviseli Bakuban, és ezúttal elindul a megméretésen a felnőtt együttes kéziszer-válogatott is. A csapatban Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula és Urbán-Szabó Mónika adja az MTK-különítményt, mellettük Farkas Júlia és Somhegyi Réka szerepel a nemzeti hatosban.

A magyar küldöttségben a versenyzőkön kívül Kovács Andrea szakvezető, Gelle Noémi edző, továbbá a bírói feladatokat ellátó Mochlár Emese, Gyulai Éva Viktória és Deutsch-Lazsányi Erika (superior bíró) kapott helyet, és a csapattal tartott Hugyák Éva gyógytornász, valamint a delegáció vezetője, Raub Nóra is.

A lányok csütörtökön pódiumedzésen vesznek részt, pénteken és szombaton a selejtezőket, vasárnap a döntőket rendezik Bakuban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!