Taekwondo
Patakfalvy Luca

Rg: Pigniczki Fanni a döntővel már elérte a célját a világbajnokságon

Publikálva: 2021.10.29 Frissítve: 2021.10.29 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest világbajnoki összetett döntőbe jutott ritmikus gimnasztikázójának, Pigniczki Fanninak a teljesítményét edzője, Gelle Noémi és Deutsch-Lazsányi Erika is méltatta.

Mint arról beszámoltunk, az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni csütörtökön folytatta remek szereplését a Japánban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, és az összetett selejtezőből a 14. helyen jutott a szombati döntőbe.

Sportolónk így foglalta össze röviden a sikeres, két napos kvalifikációt:

– Azt gondolom, hogy nagyon hosszú volt ez az év, sőt a Covid miatt maga az olimpiai ciklus is öt évesre nyúlt. Mindenki megpróbálta a maximumot kihozni magából, én is. A buzogánynál hibáztam több aprót is, de végül sikerült bemenni a döntőbe. Nagyon izgultam, de sikerült, és boldog vagyok.

Fanni edzője, Gelle Noémi is elismeréssel nyilatkozott a tanítványáról:

– Fanni fantasztikus volt, nagyon boldog vagyok, hogy mentálisan és fizikálisan is össze tudta rakni magát. A buzogánygyakorlatában voltak kisebb hibák, tud ő ennél jobbat is, de bekerült a fináléba. Az előzetesen kitűzött célt elérte, így egy szavam sem lehet rá. Pénteken még edzünk, aztán meglátjuk.

Deutsch-Lazsányi Erika a superior zsűri tagjaként tevékenykedik a világbajnokságon. Az MRGSZ Technikai Bizottságának, egyben az MTK Budapest rg-szakosztályának elnöke úgy fogalmazott, hogy több szempontból is büszkeséggel tölti el Fanni szereplésére.

– Az egyik a szerenként elért eredmény, szalaggal világbajnokságon tizediknek lenni ugyanis nagyon nagy teljesítmény. Azt biztosan állíthatom, hogy ez a 2000-es évek legjobb eredménye, ennél jobb ebben az évszázadban nem volt. Az pedig, hogy ott van a tizennyolcas összetett döntőben megint csak nagy dolog. Azért is, mert a 2019-es bakui vb óta huszonnégyről tizennyolcra csökkentették az összetett döntőben a versenyzők számát. Akkor még izgultunk, hogy a huszonnégybe bejusson, ott volt, és huszonegyedik lett, most pedig simán bejutott a tizennyolcba, ráadásul rontott buzogány gyakorlattal. Most is három gyakorlatot vettek figyelembe, így a szalagja esett ki, mert az volt a legalacsonyabb pontszám. Ugyanakkor, ha selejtezőben a finálé szerinti négy szer pontját veszik figyelembe, akkor előrébb végzett volna, ugyanis néhány előtte állónál tizenhat-tizennyolc pontos gyakorlatok estek ki, míg Fanninál huszonegy pontos. A döntő jóval nehezebb lesz, én csak gyors halálnak hívom, hiszen tizenöt percenként lépnek szőnyegre a versenyzők, és mind a négy gyakorlat pontja számít. Ez egy teljesen más mentális állapotot igényel. Fanni általában ebben jó, én a tíz-tizenötödik hely környékére várom, de majd meglátjuk, mi lesz. Ezen a vébén igazából nem fogalmaztunk meg eredménybeli elvárásokat számára, csak annyit mondtam Fanninak, hogy mivel kijutott az olimpiára, ahhoz méltóan mutassa be a gyakorlatokat, hiszen ezen a vébén búcsúztatjuk azokat és a dresszeket, amelyekben most lép fel utoljára.

(MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!