Kézilabda
Török Lilly

Rg: Pigniczki Fanni a 27. helyről várja a folytatást Pesaróban

Publikálva: 2021.05.28 Frissítve: 2021.05.28 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni az egyéni összetett verseny 27. helyén áll a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának utolsó, pesarói állomásának fél távjánál – Wiesner Hanna a 40., a felnőtt együttes kéziszer-válogatott a 12. helyen várja a szombatot.

Péntektől vasárnapig az olaszországi Pesaro ad otthont a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozata utolsó állomásának, amely az olimpiai kvótaszerzés szempontjából Pigniczki Fanni számára kiemelten fontos.

Az MTK Budapestet Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna a felnőtt egyéni versenyben képviseli, míg a felnőtt együttes kéziszercsapatban további öt remek sportolónknak szoríthatunk Urbán-Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula és Fekete Anita személyében. Rajtuk kívül Farkas Júlia és Somhegyi Réka tagja a válogatottnak.

Az egyéni versenyzők pénteken karikával és labdával álltak szőnyegre. Fanni a karikagyakorlatára 22.600, a labdára 21.700 pontot kapott. Előbbi a 18., utóbbi a 33. helyet jelentette a szerenkénti sorban. Ezzel 44.300 ponttal az összetett verseny 27. foglalja el. Versenyzőnk az olimpiai kvalifikációs rangsorban (melyben a négy állomásból a három legjobb eredmény számít) a viadal előtt a harmadik, még éppen kvótát érő helyen állt. A pénteki versenynap után kiderült, hogy a legnagyobb veszélyt az kvalifikációjára a japán Chisaki Oiwa jelenti, aki összetettben a nyolcadik – az olimpiai kvalifikációs rangsorban az első – helyről várja a szombati folytatást. A buzogány- és szalaggyakorlat még tartogathat meglepetéseket ebben az összevetésben – nagyon szurkolunk Fanninak!

Hanna közben karikával 18.150 (46.), labdával 20.900 (37) pontot ért el, és 39.050 ponttal a 40. helyen áll fél távnál. Az összetett versenyt az orosz Dina Averina vezeti (56.500) nővére, Arina Averina (56.275) és az izraeli Linoy Ashram (55.100) előtt.

A napot magyar szempontból a felnőtt együttes kéziszer-válogatott 5 labda gyakorlata zárta. A lányok 37.750 pontot kaptak a bíróktól, amivel a 12. helyet foglalják el a 18 csapatos mezőnyben.

Fotók: Ulrich Faßbender

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!