Kézilabda
Szőke Szonja

Rg: Pigniczki Fanni Pesaróban őrizheti meg a kvótás helyét

Publikálva: 2021.05.27 Frissítve: 2021.05.27 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói péntektől a pesarói világkupán szerepelnek, amelyen Pigniczki Fanni megőrizheti az olimpiai kvótát jelentő helyét.

A hétvégén Pesaro ad otthont a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozata utolsó állomásának, amely az olimpiai kvótaszerzés szempontjából Pigniczki Fanni számára kiemelten fontos. A május 28-30. között megrendezésre kerülő viadalon a magyarok népes delegációval vesznek részt.

Az MTK Budapestet Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna a felnőtt egyéni versenyben képviseli, míg a felnőtt együttes kéziszercsapatban további öt remek sportolónknak szoríthatunk Urbán-Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula és Fekete Anita személyében. Rajtuk kívül Farkas Júlia és Somhegyi Réka tagja a válogatottnak. A szövetség beharangozója szerint a versenyzőkkel tartott még Kovács Andrea szakvezető, Gelle Noémi és Raub Nóra edzők, valamint Deutsch-Lazsányi Erika és Gyulai Éva nemzetközi bírók is. A delegáció egészségéről Benkő Éva gondoskodik.

A magyarok ezúttal nem repülőgéppel, hanem autóbusszal utaztak ki Olaszországba. Ami a biztonsági intézkedéseket illeti, a hatályos Covid-protokoll szerint az Olaszországba beutazó személy az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR/antigén gyorsteszt negatív eredményének bemutatására köteles. Emellett Pesaróba érkezéskor a versenyen résztvevőket a rendezők is tesztelik. A világkupán pénteken és szombaton a selejtezőkre, vasárnap pedig a döntőkre kerül sor.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából ez a vk-verseny az utolsó, és fináléval ér fel Pigniczki Fanni számára. Mint ismeretes, az olimpiai kvalifikáció megszerzésére két esély nyílik, az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupa négy állomásból álló versenysorozat, amelyben a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvalifikációt. Fanni jelenleg a harmadik, kvótaszerző helyen áll.

– Az eddigi világkupák jól sikerültek, bár a harmadikra kicsit elfáradtam. Nagyon motivál, hogy ne kelljen a jelenlegi kvótás helyezésemet átadnom senkinek. Mentálisan sokkal nehezebbre készültem, azt hittem, rosszabbul viselem majd a sorozatterhelést – mondta a versenyzőnk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!