Atlétika
Nagy Marcell

Rg: lábtöréstől a sporttörténelemig – Pigniczki Fanni újabb pazar évet zárt

Publikálva: 2022.12.26 Frissítve: 2022.12.26 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni 2022-ben is kitűnő eredményeket ért el.

Nem indult szerencsésen az éve az MTK Budapest kiválóságának, Pigniczki Fanninak. Az olimpikon ritmikus gimnasztikázó rossz mozdulat következtében lábközépcsonttörést szenvedett, ezért hosszabb kihagyásra kényszerült.

Májusban azonban már ismét szőnyegre lépett, és a portimaói nemzetközi viadalon az egyéni összetett versenyt és a buzogány fináléját is megnyerte, majd ugyanott végzett nyolcadikként karikával, valamint szalaggal a Challenge-világkupán. A biztató visszatérés után reménykedhettünk a további nemzetközi sikerekben.

Fanni júniusban a Tel-Avivben rendezett Európa-bajnokságon összetett 14. helyen zárt, majd az egyesült államokbeli Birminghamben lebonyolított Világjátékokon már az indulásával sporttörténelmet írt, hiszen ő lett az első magyar rg-s, aki olimpián és Világjátékokon is bemutatkozhatott. Nem mellesleg a parádés szereplésének köszönhetően karikával, valamint labdával is bronzérmet szerzett.

Szeptemberben a szófiai világbajnokságon aztán jött egyéni összetettben az a bravúros kilencedik hely, melyre legutóbb 35 éve Sinkó Andrea volt képes Várnában. Ráadásként Fanni szalaggal ott volt a szer fináléjában, melyben a nyolcadik helyen végzett.

A 2022-es nemzetközi szereplés zárásaként pedig a tokiói egyesületi világbajnokságon remekelt az első számú magyar rg-s, és összetettben az ötödik, az MTK Budapest csapatával pedig a negyedik hely lett a jutalma. Soha rosszabb évet!

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!