Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Rg: Kocsis Evelin és Wiesner Hanna tündökölt Szófiában

Publikálva: 2022.04.11 Frissítve: 2022.04.11 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest két ritmikus gimnasztikázója is kitűnően teljesített Szófiában: Kocsis Evelin élete első felnőtt-világkupaversenyén három fináléba is bejutott, és labdával a negyedik lett, míg ugyanezzel a szerrel zárt az előkelő hatodikként Wiesner Hanna.

Kiemelkedően szerepelt az MTK Budapest két ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin és Wiesner Hanna a szófiai világkupaversenyen.

A lányok – akiket Gelle Noémi segített edzőként a helyszínen – már a selejtezőkben is nagyszerűen teljesítettek, és összetettben az elsőéves felnőtt Kocsis Evelin az 5. (113.750 pont), Wiesner Hanna pedig a 16. (105.900 pont) lett, ezzel összesen négy szerenkénti fináléba jutottak be.

A vasárnapi döntőkben az élete első felnőttvilágkupáján szereplő Evelinnek a labdával elért 29.500 pontja az előkelő 4. pozíciót hozta, karikával 27.200-zal a 7. lett, míg szalaggal a 8. pozícióban fejezte be a versenyt.

Hanna labdával volt finalista, és a zsűritől kapott 27.650 pontja a 6. helyet jelentette.


A megméretés után a versenyen pontozóbíróként tevékenykedő Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának és az MTK rg-szakosztályának elnöke úgy fogalmazott, hogy a modernkori világkupák legjobb magyar eredménye a mostani.

(Forrás: MATSZ, fotók: RG-info)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!