Atlétika
Jankovics Dániel

Rg: Kocsis Evelin Belgrádban is dobogóra állhatott

Publikálva: 2021.05.04 Frissítve: 2021.05.04 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest egyéni ritmikus gimnasztikázói közül Kocsis Evelin a harmadik, Vörös Szonja a tizedik, míg Gyulai Blanka a tizennyolcadik helyen zárt a belgrádi Ritam-kupa összetett juniorversenyében.

Május első hétvégéjén a belgrádi Ritam-kupán szerepelt az MTK Budapest három juniorkorú ritmikus gimnasztikázója, Gyulai Blanka, Kocsis Evelin és Vörös Szonja. Mellettük a pécsi Lovász Luca képviselte még a magyar színeket a szerb fővárosban.

Az első napon a lányok karikával és labdával, a másodikon buzogánnyal, valamint szalaggal léptek szőnyegre. A küldöttségből a legjobban, egyesületünk nagy ígérete, a junior Eb-bronzérmes Kocsis Evelin szerepelt a legjobban.

Evi karikával, labdával és buzogánnyal is a harmadik legmagasabb pontszámot kapta a több mint ötvenfős mezőnyben, és miután a szalaggyakorlata is a negyedik legjobb volt a szerenkénti sorban, 78.600 pontjával megérdemelten állhatott fel az összetett verseny dobogójának harmadik fokára. Az aranyérem az olasz Tara Dragas, a bronz az orosz Vladiszlava Saronova nyakába került.

Kiválóan teljesített Szonja is, akinek a karikagyakorlata sikerült a legjobban a bírók szerint. A szerrel hatodik volt a sorban, végül a 68.400 pontja az összetett viadal előkelő tizedik helyét jelentette a számára. Blankának szintén a karikagyakorlata tette hozzá a legtöbbet az összetett pontszámához. A mezőny kilencedik legjobb bemutatója volt az övé a szerrel, de a többivel is stabilan a középmezőny elejéhez tartozott, és 63.300 ponttal lett a tizennyolcadik. Külön dicséret illeti Lovász Lucát, aki 71.100 ponttal a hatodik helyen zárt összetettben, így tehát remekül sikerült a négy magyar lány felmérője Belgrádban.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!