Atlétika
Nagy Marcell

Rg: fantasztikus hangulatban mutatkozott be Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna az Eb-n

Publikálva: 2024.05.23 Frissítve: 2024.05.23 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is bemutatta gyakorlatát labdával, valamint karikával a Budapesten zajló ritmikus gimnasztika Eb-n.

Az MTK Budapest két kiváló felnőtt egyéni versenyzője is bemutatkozott hazai közönség előtt a Papp László Budapest Sportarénában zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A kétszeres olimpikon és vb-érmes Pigniczki Fanni a labda gyakorlatára 33.350, a karikára pedig 33.650 pontot kapott. Wiesner Hanna 32.050 ponttal zárt labdával, karikával pedig 32.000 pontig jutott. Az, hogy ezek az eredmények pontosan hova rangsorolják őket, az később derül ki. Két szer után Pigniczki Fanni az egyéni összetett lista 3., Wiesner Hanna pedig a 6. helyén áll.

– Elképesztő hangulatban sikerült bemutatni a gyakorlatokat – mondta Fanni. – Karikával az elején kicsit szétestem, de aztán sikerült összeszedni magamat. A labdagyakorlattal elégedett vagyok. Szőnyegre lépés előtt alapvetően magamba zárkózó típus vagyok, de ezt a hangulatot nehéz kizárni. Természetesen összességében pozitívan hat rám a közönség.

– A labdának jobban örültem, végre tudtam csinálni egy hibátlan gyakorlatot – nyilatkozta Hanna. – Karikával volt egy-két pontatlanság. A hét évvel ezelőtti budapesti vb-n még szurkoló voltam, most egyéniben itt lehetek a felnőtt mezőnyben. Fantasztikus az egész.

(Forrás: MATSZ; Fotók: Hegedüs Gábor)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!