Taekwondo
Salim Sharif

Rg Eb: Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is összetett döntős

Publikálva: 2022.06.17 Frissítve: 2022.06.17 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni a 19., Wiesner Hanna a 23. helyen jutott be a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság egyéni összetett fináléjába.

A csütörtöki két szer (labda, karika) selejtezője után a pénteket Wiesner Hanna a 14., Pigniczki Fanni a 22. helyről várta összetettben a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Az MTK Budapest kiválóságai délelőtt léptek szőnyegre, ám hogy ott lesznek-e a szombati, 24 fős összetett fináléban, az csak a versenynap végén derült ki.

Az olimpikon Pigniczki Fanni buzogánnyal és szalaggal is bemutatkozott. A buzogánygyakorlatát 29.250, a szalagját 29.800 ponttal díjazta a zsűri. A kvalifikáció során a négy szer közül a három legjobb pontszámot összesítették, így Fanni karikagyakorlata esett ki a számvetésből, és sportolónk 90.500 ponttal a 19. helyen jutott be az egyéni összetett fináléba. A szerenkénti rangsorban egyébként Fanni buzogánnyal a 20., szalaggal pedig éppúgy a 11. lett, mint labdával, és ez azt jelenti, hogy itt is harmadik számú tartalék a szer döntőjében.

Wiesner Hannának jobban kellett izgulnia a nap végén az összetett fináléért, ám végül a 23. helyen (és teljesen megérdemelten) került be a legjobbak szombati viadalába. Hanna a selejtezőben három szerrel szerepelt, pénteken buzogánnyal lépett porondra, és érdemelt ki 28.150 pontot, amivel összességében 89.250 ponttal zárt. A buzogánygyakorlata a 30. helyet jelentette számára a szerenkénti sorrendben.

Szombaton tehát mindkét MTK-s tornász ott lesz az összetett döntőben, melyben mindenki nulláról indul, és négy gyakorlatot mutat be. Pénteken Lovász Luca képviselte még a magyarokat, s a szalaggal 27.900 pontot gyűjtve a 21. lett a szer sorrendjében.

Szombaton Fanni és Hanna mellett az együttes kéziszercsapatért is szoríthatunk a selejtezőben. A válogatott – melynek a Jurca Lilla, Szabados Dóra, Varga Lujza, Mészáros Mandula Virág, Urbán-Szabó Mónika alkotta MTK-különítmény mellett Farkas Júlia a tagja – az 5 karika-, valamint a 3 szalag-, 2 labdagyakorlatát adja elő.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!