Atlétika
Magyari Zoltán

Rg: Piginiczki Fanni és Wiesner Hanna is összetett döntős helyről várja az Eb folytatását

Publikálva: 2022.06.16 Frissítve: 2022.06.16 Ritmikus gimnasztika

Wiesner Hanna a 14., Pigniczki Fanni a 22. helyről várja összetettben a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság folytatását.

Csütörtökön a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon a karika és a labda selejtezőit rendezték, és az MTK Budapest két kiválósága, Pigniczki Fanni, valamint Wiesner Hanna is remekül teljesített a szőnyegen.

Az olimpikon Fanni karikagyakorlatának elején becsúszott egy ejtés, így végül 27.950 ponttal a 34. helyen végzett, a labdagyakorlata azonban kitűnően sikerült, és a kapott 31.450 pontja a 11. pozíciót jelentette, amellyel harmadik számú tartalék a nyolcfős szerdöntőben.

Fanni labdagyakorlata:

Wiesner Hanna a karikára 30.900, a labdára pedig 30.200 pontot érdemelt ki, ezzel az előbbivel az előkelő 14., az utóbbival a szintén dicséretes 18. pozícióban zárt. Hanna ráadásul az összetett selejtező fél távjánál 61.100 ponttal a 14., Fanni pedig 59.400 ponttal a 22. helyet foglalja el.

Az egyéni összetett döntőbe 24 fő kerül, és a selejtezőben a három legjobb pontszám számít, így mindkét versenyzőnknek jó esélyei vannak arra, hogy lássuk őket a szombati fináléban is. 

Pénteken a szalag és a buzogány selejtezőivel folytatódik az Eb.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!