Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Rg: Barkóczi Boglárka buzogánnyal döntős a junior-vb-n

Publikálva: 2023.07.08 Frissítve: 2023.07.09 Ritmikus gimnasztika

Barkóczi Boglárka buzogánnyal nyolcadik helyen került a fináléba, a magyar delegáció pedig az előkelő tizedik helyen végzett a nemzetek versenyében a kolozsvári junior ritmikus gimnasztika-világbajnokságon.

A selejtezők második napjával folytatódott a ritmikus gimnasztikázók junior-világbajnoksága, amelynek Kolozsvár ad otthont.  

Az egyéni versenyzők közül az MTK Budapest reménysége, Barkóczi Boglárka buzogánnyal szerepelt. Fiatal sportolónk remek gyakorlatot mutatott be, amelyre végül 28.000 pontot kapott, és nyolcadik helyen jutott be a vasárnapi döntőbe.  

Ami az MTK-sokra épülő csapatokat illeti, a Rakamazi Vivien, Antal Panni, Horváth Boglárka, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Kőszegi-Koháry Georgina, Boncz Nóra, Bene Kata összeállításban kiutazó együttes kéziszerválogatott péntek esti 5 labdagyakorlatát 27.450 pontra értékelte a zsűri, amivel akkor még az ötödik pozícióban állt. Szombaton a mezőny másik fele is bemutatta a gyakorlatait, így a mieink végül a 12. helyen zártak. A magyarok 5 kötélgyakorlata pedig szombaton 27.700 pontot ért, ezzel kilencedikként elsőszámú tartalékok a lányok a fináléban. Összetettben a magyar együttes kéziszercsapat 10. lett. 55.150 ponttal. 

Szombaton a selejtező négy egyéni és két csapatgyakorlata alapján team eredményt is hirdettek, a mieink 162.750 ponttal az előkelő 10. helyet szerezték meg. 

– Nehéz elfogadni, hogy az együttes kéziszercsapat egy nagyon banális hiba miatt nem jutott a döntőbe – idézi Lauber Zsófia delegációvezetőt a MATSZ. –  Emiatt mindenképpen csalódottak vagyunk. Egyéniben Bogi eredménye valamelyest kárpótol bennünket, érte nagyon szorítunk holnap. Bízunk abban, hogy a folytatásban minden versenyzővel tudunk továbbhaladni, és a későbbiekben is folytathatjuk az építkezést. Ez a világverseny mindenki számára nagy élmény, és hatalmas motivációt jelent a későbbiekre. 

(Forrás: MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!