Kézilabda
Dakos Noémi

Rg: a világbajnokság 14. helyén zárt az együttes kéziszer-válogatott

Publikálva: 2021.10.29 Frissítve: 2021.10.29 Ritmikus gimnasztika

A magyar együttes kéziszer-válogatott a négy MTK Budapest-versenyzővel a soraiban a összetett 14. helyet szerezte meg a Japánban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon.

Pénteken az együttes kéziszercsapatok összetett döntőjét és szerenkénti selejtezőjét rendezték a  japán Kitakyushu városában zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon. A magyar válogatottban Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág és Urbán-Szabó Mónika szerepelt a klubunkból, mellettük Farkas Júlia, valamint Somhegyi Réka volt tagja a csapatnak.

A lányok az 5 labda gyakorlatukra 33.150 pontot érdemelt ki, ezzel a 14. helyen végeztek a szer selejtezőjében, míg a 3 karika+2 pár buzogány gyakorlat 33.250 pontot és 15. pozíciót ért. A csapat összetettben tehát 66.400 ponttal fejezte be a versenyt, ezzel a 14. helyen végzett a 18 együttest felvonultató világviadalon. 

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának és az MTK Budapest rg-szakosztályának elnöke elmondta, a csapattagoknak ez volt az első felnőtt világbajnokságuk, és volt, akit blokkolt ez a helyzet, ezért elmaradt attól a teljesítménytől, amit az edzésen tud.
Nehézséget okozott a szőnyegen, hogy volt, aki mindent bele akart adni, és nem izgult, de volt, aki csak meg akarta oldani a feladatot, és túl akart lenni rajta, azt pedig elfelejtette, hogy ebben a sportágban el kell varázsolni a bírókat. Ez egyfajta motivációs feszültséget hozott a csapaton belül.
Lauber Zsófia, a válogatott vezetője, az MTK Budapest szakosztályvezetője elismerte, hogy mindkét gyakorlatban hibáztak a magyarok, a karika-buzogány bemutatóban többet is.
Sok munka van bennük, de mentálisan még nem tudtak megbirkózni azzal, hogy ez volt életük első felnőtt világbajnoksága. Ennek ellenére azt kell mondjam, helyt álltak, hiszen legutóbb tíz éve volt 14. a magyar együttes kéziszercsapat világbajnokságon".

A vébét összetettben magabiztos fölénnyel a címvédő orosz csapat nyerte (88.350) az olaszok (86.000) és a fehéroroszok (85.400) előtt. A vasárnapi szerenkénti döntőkbe az első nyolc helyezett ország egysége jutott be.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!