Atlétika
Szabó Beatrix

Rajkai Róbert ha nem dzsúdózna, rögbizne

Publikálva: 2020.09.19 Frissítve: 2020.09.18 Cselgáncs

Az MTK Budapest 81 kilós cselgáncsozójával, Rajkai Róberttel beszélgettünk arról, hogyan színesítik a versenyhiány okozta, szürke hétköznapokat, emellett szóba került a budapesti Grand Slam-versenyen való esetleges indulása is.

Meglehetősen sokoldalúan zajlott az MTK Budapest dzsúdószakosztályának felkészülése az utóbbi hónapokban. Pánczél Gáborék részt vettek például a vonyarcvashegyi Lido Strandon rendezett strandrögbibajnokságon is, amelyen a junior-világbajnoki ötödik Rajkai Róbert különösen jól érezte magát.

– Meghatározó élmény marad, hiszen a cselgáncs egyéni sportág, itt pedig megtapasztalhattuk, milyen egymásért küzdeni. Annyira tetszett mindenkinek, hogy bevett gyakorlattá váltak a rögbiedzések; minden szerdán járunk, immár nagypályára. A Battai Bulldogok csapatával dolgozunk együtt, és még arra is lehetőséget kapunk, hogy tétmeccsen is segítsük a gárdát –  nyilatkozza Rajkai.

Róbert korábban már mesélt honlapunknak arról, hogy víz alatti hokizni is szoktak, a rögbi azonban olyannyira bevált a szakosztályban, hogy azt is kipróbálták a medencében.

– Medicinlabdával játszunk, amit kosárba kell dobni. Annyira megszerettem a rögbit, hogy kijelenthetem, ha nem dzsúdóznék, ezt a sportot űzném. A mester új elfoglaltságot is kitalált nekünk: pénteken megyünk Bócsára farönköket pakolni – ebből szintén versenyt rendezünk egymás között. Ha jól tudom, ez valóban elvégezendő munka a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban; mi örömmel segítünk, legalább ily módon is edzhetünk.

A szövetség a minap bejelentette, melyik hazai versenyeket tervezi megrendezni. Ezek között megtalálható az október 23-tól 25-ig, a fővárosban esedékes Grand Slam-verseny is, amelyen – a férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor elmondása szerint – Rajkai is bizonyíthat.

– Mindannyian motiváltabbá váltunk azáltal, hogy közeli célok lebegnek a szemünk előtt. Sokkal jobban mennek a tréningek, jobban beleállunk a munkába. Jól esik, hogy az edzőm úgy véli, ott lehetek Grand Slam-viadalon, de ez még nem biztos. Úgy készülök azonban, hogy mindenképpen tatamira állok ott. Sokat erősödtem az elmúlt időszakban, szeretnék a legjobb formába lendülni addig.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!