Karate
Sterck Laura

Csak bízni lehet abban, hogy lesz Grand Slam-verseny Budapesten

Publikálva: 2020.09.09 Frissítve: 2020.09.09 Cselgáncs

Az MTK Budapest dzsúdószakosztályának mesterét, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányát, Pánczél Gábort kérdeztük arról, mennyi esélyt lát arra, hogy októberben olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalt rendezzenek a fővárosban.

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) augusztus 28-án bejelentette, hogy ősszel újraindulhat az olimpiai kvalifikációs sorozat, méghozzá október második felében Budapesten, az első magyar Grand Slam-viadallal. Csakhogy Magyarországon egyre csak növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma, emiatt a kormány szeptember 1-től határzárat rendelt el. Az MTK Budapest cselgáncsszakosztályának vezetőedzőjét, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányát, Pánczél Gábort kérdeztük arról, reális-e a Grand Slam-verseny megrendezése a mostanihoz hasonló körülmények mellett:

– Nagyon szeretném, hogy az legyen. Látom a viadal megtartásának lehetőségét, az IJF és a hazai szövetség vírusmegelőzési protokollja ugyanis annyira szigorú, hogy annak betartásával gyakorlatilag minimális a fertőzés elkapásának veszélye. Persze minden az érdekelt országok kormányától függ; kiengedik-e a versenyzőiket, a belső szabályok könnyen változhatnak. Ez nagyban befolyásolhatja a terveket, hiszen olimpiai kvalifikációs erőpróbáról van szó. A naptárban még fel van tüntetve a budapesti viadal, szóval jelen állás szerint lesz Grand Slam a fővárosban –  nyilatkozza honlapunknak a mester.

Az MTK-t több versenyző is képviselhetné: a felnőttvilágbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg), az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland (90 kg), valamint a junior-világbajnoki ötödik Rajkai Róbert (81 kg).

– Noha a kilencven kiló nagyon erős, jó esetben akár Boros Iván vagy Tóth Ferenc is az indulók között lehet. Nehéz megfogalmazni, mit várok a résztvevőktől, hiszen egyelőre nem tudni, milyen erős mezőny gyűlhet össze. Az biztos, hogy most jó állapotban vannak, keményen végzik az edzéseket. Mindannyian azt várják, hogy ezt Budapesten is bebizonyíthassák.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!