Kézilabda
Koronczai Petra

Pörgött az éremszámláló Racicében (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.09.17 Frissítve: 2017.09.18 Kajak-kenu

Szellák Szabina és Kállai Róbert Gida kimagasló teljesítményt nyújtott az Olimpiai Reménységek Versenyén Csehországban.

A legidősebb férfi kajakosok egyéni 500 méteres számában Kós Benedek Tibor az 1000 méteren szerzett ezüstérem után ma harmadik lett, a 2001-es kategóriában az EYOF kiválósága, Opavszky Márk ezúttal negyedik helyet szerzett, viszont a férfi K-1 500 méteren, a legfiatalabbak között Kiss Ádám az 1000 után ötszáz méteren is aranyérmes lett.

A hölgyek között papírforma eredmény született, a szám világbajnoka, Gazsó Alida Dorka simán nyert a tizenhét évesek között, mögötte második lett Bakó Olga. Az egyel fiatalabb kategóriában Csikós Zsóka lett a második, Fekete Dorina pedig a harmadik K-1 500 méteren, a 15 évesek között pedig a kiváló szezont futó Szellák Szabina nyert, mögötte Kőhalmi Emese Boglárka nyerte az ezüstöt.

A férfi kenusok között C-1 500 méteren a hosszabbik távhoz hasonlóan ezúttal is Zombori Dominik volt a leggyorsabb a a legidősebbek között, ugyanebben a korosztályban Kállai Róbert Gida bronzérmes lett. A tizenhat évesek között Horváth Benedek Tamás sem hibázott és aranyérmet szerzett.

Női kenuban, a legidősebb kategóriát simán nyerte Nagy Bianka, ezzel már ő is két egyéni aranynál jár, az eggyel fiatalabbak között Molnár Csenge ezúttal második lett.

A férfi 2000-es korosztályban K-2 500 méteren Csokor Erik és Gergő Bálint duója egy német párostól kikapva lett ezüstérmes, a hölgyeknél, ugyanebben a kategóriában viszont két magyar egység is dobogóra léphetett. A Biben Karina Klaudia, Nyúli Dóra páros lett az első, a Lődi Adrienn, Zupkó Vanda egység pedig nyerte meg. A fiatalabb női párosok között jól szerepelt Pazár Anna Luca és Kovács Mirtill is, ők szintén bronzérmesek lettek K-2 500 méteren.

Férfi kenu párosban, C-2 500 méteren második lett a 2000-es születésűek között Zupkó Balázs Péter és Mitró Márton, a fiatalabb kenu párosok szombati mezőnyében pedig a Hodován Dávid, Kollár Kristóf duó nyert fél másodperccel egy szlovák egység előtt.

Újabb magyar érem született női C-2 500 méteren, ebben a számban Molnár Csenge és Szamosi Blanka nyert ezüstérmet, míg a fiatalabb női kenusok között Gönczöl Laura és Opavszky Réka lett az ORV legjobbja.

Kettős magyar siker született a női kajakosok 500 méteres számában. Nyert a Szellák Szabina, Kőhalmi Emese Boglárka, Rugási Csilla, Rendessy Eszter összeállítású egység, mögöttük a Biben Karina Klaudia, Bakó Olga, Gazsó Alida Dorka, Csikós Zsóka felállású rutinosabb négyes lett a második.

A nap utolsó döntője is magyar sikerrel zárult. Férfi C-4 500 méteren ugyanis a Zombori Dominik, Mitró Márton, Kocsis Ádám, Zupkó Balázs Péter összetételű négyes volt a leggyorsabb.

A magyar válogatott két nap alatt, az 1000 és az 500 méteres döntők során eddig 20 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet szerzett.

– Nagyon jó volt látni, hogy most már minden szakágban nyertünk egyes- és páros aranyérmet. A férfi kenusok, a női kajakosok és kenusok szerepeltek eddig igazán jól, férfi kajakban  pedig egy domináns német társaság bontogatja szárnyait. Érdekesség, hogy ami ma női kajakban történt, olyan eddig még nem volt, a „kis” négyes megverte a „nagy” négyest, ez azt jelenti, hogy a teljes serdülő és ifi női korosztályunk rendkívül erős. Öröm látni azt is, hogy minden korcsoportban vannak kimagasló egyéni versenyzőink. Név szerint ki kell emelni Zombori Dominikot, a két távon egyest nyerő Kiss Ádámot és Nagy Biankát, valamint Szellák Szabinát, aki nyert egyest és a négyes vezérevezőseként is kimagasló teljesítmény nyújtott. – mondta a versenyt a helyszínen megtekintő felnőtt szövetségi kapitány, Hüttner Csaba.

Forrás: kajakkenusport.hu

Az MTK Budapest sportolóinak eredményei:

Kállai Róbert Gida ifiben C1 1000m olimpiai szám 2. 
C1 500 m 3. 
C1 200m 4. 

Szellak Szabina (Kőhalmi Emese,Rugási Csilla , Rendessy Eszter ) serdülő k4500 m olimpiai szám 1. 
K1 500m  1. 
K4 200m 2.

Aczél Nóra c1 1000m 10. 
C1 500m 10. 

Szendy Maximillien (Vajda Bence )serdülő K2 200m 5. 

K4 200m ifi 6.  (Szendy M. Opavszky Mark ,Grivalszky Tamas, Isaák Tamas)

Szellak Szabinaek négyese csak B egység volt a másik magyar hajo mellett , amiben az idei év ifi világbajnokai ültek . Szabinaek négyesében mindenki 2002 és születésű volt a 2000- es mezőnyben  .

Edzők: Kőbán Rita , Balázs Péter 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!