Taekwondo
Salim Omar

Poór Patrik: nem mondtunk még le az ezüstről

Publikálva: 2015.05.08 Frissítve: 2015.05.08 Labdarúgás

Poór Patrik, az MTK Budapest válogatott védője nemrégiben tért vissza, sérülését követően. A csupaszív futballista játékán nem érződik a kihagyás, zökkenőmentesen tért vissza a kék-fehér gépezetbe. Vele beszélgettünk a bajnokság hajrájának feladatairól, és a Puskás Akadémia elleni mérkőzés esélyeiről.

– Rákapott az MTK az utóbbi időben a döntetlenekre, te miben látod ennek okát?

– Meg kell becsülni az egy-egy pontokat is, hiszen ezekkel növeltük előnyünket a DVSC előtt a tabellán. Persze mindig a győzelem reményében léptünk pályára, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Ami idáig befelé pattant, az mostanában inkább kifelé jön. Lesz ez még másképp, nem izgulunk, nincs bennünk emiatt feszültség.

– A gólok kevésbé jönnek, de a védelemre nem lehet panasz.

– Nem csupán a védelem jó, hanem a védekezés. Együtt támad, és együtt védekezik a csapat. Az egész szezonban stabilak vagyunk, kevés gólt kapunk, ami jól jelzi, hogy mennyire együtt van a társaság.

– Következik a Puskás Akadémia elleni mérkőzés, amit sokan csak az „akadémiák csatájának” hívnak. Ennek apropóján is érdekes találkozó elé nézünk.

– Valóban az ország talán két legjobb akadémiájának felnőtt csapatai néznek farkasszemet egymással, bár nem tudnék sok felcsúti akadémistát felsorolni az ellenfél gárdájából. Jó csapat a Puskás, soraiban több korábbi MTK játékossal, szóval nem lesz egyszerű dolgunk, ha nyerni akarunk, márpedig ez a tervünk.

– A nemzetközi kupában való indulás szinte biztos, de a harmadik helyhez még szorgosan kell gyűjtögetni a pontokat. Az ezüst már csak álom?

– Amíg van esélyünk, természetesen küzdeni fogunk az ezüstéremért. Amennyiben reálisan nézzük a dolgokat, nagyobb esélyünk azért a bronzra van. Megdolgoztunk a dobogós helyért, azt már nem engedjük kicsúszni a kezünkből!

A mérkőzés közvetítése pénteken 16:00 órától.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!