Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabdázóink pontszerzéssel búcsúztatták az alapszakaszt

Publikálva: 2021.02.06 Frissítve: 2021.02.06 Röplabda

2:0-s hátrányból felállva szereztünk pontot az 1. MCM-Diamant Kaposvár otthonában.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3:2 (13, 24, –23, –20, 15)
Kaposvár Aréna, zárt kapus
Vezette: Szarka, Bátkai-Katona

1. MCM-Diamant Kaposvár: Király-Tálas 3, Matics 8, Bodovics 7, Szedmák 10, Klisura 21, Harcsenko 10
Csere: Szpin (liberó), Helics 11, Kump 2, Szűcs K. 5
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 18, Papp O. 15, Vezsenyi 19, Császár N. 5, Kilyénfalvi 14, Durst 2
Csere: Szalai A. (liberó), Berkó, Borsos, Dani, Lesi
Vezetőedző: Leiszt Máté
A női röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó mérkőzésén csapatunk az 1. MCM-Diamant Kaposvár otthonába látogatott. Bár a papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szólt, mégis izgalmas találkozónak nézhettünk elébe: a két együttes őszi összecsapása 3:1-es kaposvári győzelemmel ért véget, de minden egyes pontért alaposan meg kellett izzadnia a somogyiaknak.

Az első szettre nem érdemes sok szót vesztegetni: tompán, megilletődötten kezdtünk, ellenfelünk pedig hozta a Vasas ellen látott elsöprő játékát, így villámgyorsan előnybe kerültek a hazaiak. A második játszmára jelentősen feljavult a játékunk, abszolút pariban voltunk a Kaposvárral. A hajrában azonban megremegett a kezünk, ráadásul egy-két véleményes helyzetben ellenünk ítélt a játékvezető, így újabb nagy lépést tett ellenfelünk a győzelem felé.

A harmadik, illetve negyedik játszmában már végképp felvettük a Kaposvár által diktált ritmust, sőt! Minden játékosunk kihozta magából a maximumot, és ezúttal már mi bírtuk jobban a hajrákat, következhetett tehát a döntő szett.

Az utolsó játszmát jól kezdtük, sokáig vezettünk, de a hajrában elkövetett, ki nem kényszerített hibáink túl sokba kerültek, nyert a rutinosabb Kaposvár.

Ezzel együtt sem érheti szemrehányás a lányokat, fantasztikus lelkierőről tanúbizonyságot téve álltak talpra 2:0-s hátrányból. Folytatás február 13-án a Magyar Kupában, ellenfelünk az UTE.

Leiszt Máté (vezetőedző):Nagyon büszke vagyok a lányokra! Ismételten bebizonyították, hogy ha hiszünk magunkban, bárki ellen sikeresek tudunk lenni. Az első szett után változtattunk a taktikán, jól reagált a csapat, stabilizáltuk a támadásunkat és a mezőnyvédekezésünket. Talán már a második szettben is megérdemeltük volna a győzelmet, de ez csak növeli a pontszerzés értékét, hogy 2:0-ról tudtunk felállni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!