Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Pontot raboltunk a bajnoki címvédő ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.13 Frissítve: 2021.11.14 Röplabda

2:0-s hátrányból álltunk fel a Fatum-Nyíregyháza ellen.

MTK Budapest−Fatum-Nyíregyháza 2:3 (−21, −20, 26, 20, −14)
Budaörs, 100 néző
Vezette: Jámbor, Varjasi (Kósa, Mezőffy)

MTK Budapest: Giommarini 3, Kilyénfalvi 29, Windisch 17, Tatár 8, Tettamanti 5, Boskó 4
Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Borsos, Sziládi 19
Vezetőedző: Leiszt Máté

Fatum-Nyíregyháza: Radosová 14, Bodovics 9, Vaida 19, Vasileva 26, Pintér A. 11, Genesis 3  
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Dékány B. 2
Vezetőedző: Németh Szabolcs

A női röplabda Extraliga 5. fordulójában a bajnoki címvédő Fatum-Nyíregyházát láttuk vendégül Budaörsön.

Az első játszmában csapatunk a Vasas ellen mutatott, bátor játékkal rukkolt elő. 18-18-ig tartottuk is a lépést ellenfelünkkel, de a hajrában Németh Szabolcs tanítványai – minden rutinjukat latba vetve – behúzták a szettet (21:25).

A második játszmát a vendégek kezdték jobban (3:7), de ezúttal sem hagytuk lerázni magunkat, abszolút méltó ellenfelei voltunk a regnáló bajnoknak. A forgatókönyv ezúttal is az első szettben látotthoz hasonlóan alakult: 18:18-ig tartottuk a lépést a Nyíregyházával, de a hajrát ismét a Fatum bírta jobban idegekkel (20:25).

Leiszt Máté tanítványai a nagy küzdelemben elveszített első két játszma után sem adták fel, sőt! Bár pár perc után ismét 4:8-ra vezetett a Nyíregyháza, a mieink egy 6-0-s rohammal magukhoz ragadták a kezdeményezést. A csapatok végül fej-fej mellett érkeztek a hajrához: 23:24-nél előbb a hazaiak hárítottak meccslabdát, 25:24-nél már a vendégeknek volt szüksége hasonló bravúrra a meccsben maradáshoz. 25:26 után ismét a mieinken volt a sor, de 27:26-nál Boskó Ági végleg lezárta a szettet, szépített az MTK (28:26)!

A negyedik játszmában szinte végig a hazai csapat dominált, három-négy pontos előnnyel közelítettünk az egyenlítés felé. Németh Szabolcs előbb 16:12-nél, majd 21:17-nél is időt kért, de Leiszt Máté együttese ezúttal nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, jöhetett a döntő játszma (25:20).

A mieink lendülete kitartott az ötödik szett elején is, 8:4-es állásnál fordultak a csapatok. Bár ezt követően villámgyorsan ledolgozta a hátrányát a Nyíregyháza, a hajrához közeledve ismét átvettük a vezetést. A vendégek végül újfent ki tudták használni rutinbeli fölényüke, és két meccslabdát hárítva végül megszerezték a két pontot (14:16).

Az MTK Budapest megszerezte tehát első pontját az Extraliga 2021/22-es kiírásában, és ha a Vasas és a Nyíregyháza ellen mutatott formát állandósítani tudja, akkor a soron következő, DVTK elleni mérkőzésen tovább növelheti pontjai számát.

Leiszt Máté:Hatalmas bravúrt hajtottunk végre. Mentálisan rendkívül erősek voltunk, és ennek köszönhetően a nagy küzdelemben elveszített első két szett után is vissza tudtunk jönni a meccsbe. Nagyon taktikus, agresszív röplabdát játszottak a lányok, és a csapategység is meghozta gyümölcsét: azt az egy pontot, amihez már korábban is közel jártunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!