Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Pazar formában szimulátorosaink

Publikálva: 2020.10.15 Frissítve: 2020.10.15 eSport

Fehér Dániel tovább menetel a Volkswagen Virtual Championshipben. Bozó Patrik pedig futamgyőzelmet aratott az EzFixUK által szervezett GT Endurance Series 3.0 negyedik állomásán.

Fehér Dániel a Volkswagen Virtual Racing Championship selejtezőjének második szakaszában hatszáz versenyző közül a kiemelkedő negyedik helyen kvalifikálta magát a következő körbe. A Belgiumban található Circuit de Spa-Francorchamps pályáján futott 2:29.609-es idejével a verseny elitjébe tartozik Fehér.

 

Bozó Patrik október 12-én, hétfőn az EzFixUK GT Endurance Series 3.0 mezőnyével a japán Kumamoto GP – Autopolis International Racing Course helyszínére látogatott.

Bozó a kvalifikáció küzdelmeit közel hat tizedes előnnyel nyerte, így nyugodtan várhatta az élről a repülőrajtot.

A felvezető körön Bozó tempójához voltak kénytelenek a többiek igazodni, ami egyértelműen pilótánknak kedvezett. A második helyezett nem tudta jól elkapni az indítás ütemét, így szimulátorosunk már az első kanyarban két másodperces előnnyel rendelkezett.

A futam elején próbálta versenyzőnk óvni gumijait, hiszen sokat kellett még megtennie ezzel a szettel a kiállásáig. Néhány kört követően az abroncsok sikeres kímélésének köszönhetően Bozó nagyobb tempóra kapcsolhatott, és hat másodperces előnyt tudott kiépíteni a mögötte autózókkal szemben.

A kerékcserét követően ismét egyre jobban nőni kezdett a különbség pilótánk és a második helyen autózó vetélytársa között. Versenyzőnk szerencséje volt, hogy az ezüstért folyamatosan harcoltak, így egymás előzgetésével is folyamatosan időt vesztettek. 

Bozónak ez remek lehetőséget adott arra, hogy a futamgyőzelem mellett a leggyorsabb kört is megfussa, és a maximálisan megszerezhető pontszámot gyűjtse be.

Remek eredményével a harmadik helyre kapaszkodott fel pilótánk az összesített tabellán, miután az előző futamokon többször is hálózati hiba miatt szakadt félbe Bozó versenye.

Az állás négy futamot követően:

Következő helyszín október 19-én, hétfőn a hírhedt Nürburgring Nordschleife, amely – a többi megmérettetéssel szemben – három órán át tart. A „zöld pokolnak” is nevezett pálya közel huszonegy kilométer hosszú és százötvennégy kanyar alkotja. A nézők bizonyára nem fognak unatkozni a küzdelmek alatt.

Esport szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!