Kézilabda
Poczetnyik Luca

Pálinger: Golovin Vlagyimir a jövő embere (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.01.16 Frissítve: 2020.01.16 Kézilabda

„Hosszú távon remek megoldás lehet majd, de én nem dobnám be a mély vízbe azzal, hogy itt a felnőttválogatott, és oldd meg” – mondta Pálinger Katalin az M4 Sport Kézilabda-magazinjában, a női juniorválogatott szövetségi edzőjéről, Golovin Vlagyimirről, aki több fórumon is szóba került a felnőttválogatott kapitányaként.

Hétfőn még mindig a kapitánykérdés és a felnőtt női válogatott volt a téma az M4 Sport esti Kézilabda-magazinjában. Kim Rasmussen távozott, a helyet a Danyi Gábor, Elek Gábor páros vette át, a műsorban az MKSZ alelnöke, Pálinger Katalin nyilatkozott. Arra a felvetésre, hogy a magyar női juniorválogatottal világ- és Európa-bajnokságot nyerő, jelenleg az MTK Budapestet irányító Golovin Vlagyimir kinevezése reális lehetőség-e, a korábbi klasszis kapus úgy válaszolt, hogy ha nem is most, de a jövőben mindenképpen szóba kerülhet szövetségi kapitányként.

Remek szakember, de az, hogy valaki nyer hazai pályán két utánpótlásversenyt, nem feltétlenül jelenti azt, hogy felnőttvilágversenyen is jó lesz. Hosszú távon remek megoldás lehet majd, de én nem dobnám be a mély vízbe azzal, hogy itt egy felnőtt válogatott, és oldd meg. Ott van a top három jelölt között, de őt még napi szinten hagyni kell dolgozni, hiszen olyan fiatalokból nevel válogatott szintű játékosokat, akik lehet, hogy később meghatározó szereplők lesznek. Nagyon fiatal még, ő lehet a jövő embere.

A 49 éves szakvezetőt a Nemzeti Sport kérdezte meg a kapitánykérdésről: azt mondta, jól érzi magát a jelenlegi pozíciójában.

Nem kerestek meg, és nem is törtem ezen a fejemet, a két Gábor remek választás a feladatra. Az a legfontosabb, hogy a válogatott eljusson a tokiói olimpiára. Korábban is nyilatkoztam már, szeretnék olimpiai bajnok lenni, és játékosként ez már biztosan nem sikerülhet. Persze sokan vágynak erre, szóval jelenleg nem ezzel foglalkozom, most az MTK az első.

(Forrás: utanpotlassport.hu)



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!