Kézilabda
Andróczki Flóra

Ökölvívás: Virág Roland túl van élete első nemzetközi mérkőzésén (VIDEÓ)

Publikálva: 2024.03.09 Frissítve: 2024.03.09 Ökölvívás

Sportolónk megállta a helyét Kókán, de megosztott pontozással alulmaradt lengyel ellenfelével szemben.

 Virág Roland, a mi kis Jencikénk, nagy büszkeségünkre bekerült az ökölvívó serdülő válogatottba, az MTK Budapest és a családja nagy büszkeségére. Életében először volt több napot úgy távol otthonától, az egri edzőtábor miatt, hogy nem voltak vele sem a szülei, sem mi, az egyesületi nevelői. Még csak 12 éves a fiatalember, így már ez is önmagában jelentős erőpróba volt számára. Dorkó Péter, a serdülők szövetségi kapitánya, dicsérte a szorgalmát, tehetségét és a fegyelmezettségét a velük töltött idő alatt. A tábor végén Kókára utazott el a csapat, ahol a lengyel válogatott ellen mérkőzhettek meg fiatal tehetségeink. Ezt a versenyt összekötötték a Tóth Ákos emlékversennyel.
Jenci kisebb betegséggel is meg kellett küzdjön, mert rendesen megfáázott. A mérkőzésén lengyel ellenfele, két évvel idősebb volt nála, és rutinos válogatott versenyző. Tudni lehetett, hogy nem lesz a kölykünknek könnyű dolga itt, sok mindennel terhelten. A szorító sarkába az egyik legtehetségesebb fiatal edző, Ács József kísérte őt fel.
A mérkőzés kifejezetten jól indult. Virág ügyesen védekezett, és elég sok, nagyon szép tiszta találatot vitt be. Ami látványos volt, akárcsak az utolsó versenyéhez képest is, az az, hogy ütései lényegesen gyorsabbak lettek, lábmunkája rengeteget fejlődött. Igazi parázs küzdelem alakult ki a két tehetséges gyermek között, ahol nálunk és a közönségnél nem volt kérdés, hogy Virág a jobb.
A második menetben már többet jött előre az ellenfél, mint az elsőben, voltak is kemény, szép találatai, de Jencike, itt is többet talált, és hatékonyan oldotta meg védekezését is. Fegyelmezetten, okosan bokszolt és egyértelműnek látszott, hogy ez a menet is az övé.
A harmadik etapban már mindkét srácon látszott, hogy rengeteget kivett belőlük az őszinte, kemény, de sportszerű küzdelem. Itt már a mi versenyzőnknél valóban több volt a hiba, az ellenfél jobb volt ebben a menetben. Egyszer számoltak is Virágra, de senki nem értette, hogy miért, mert nem kapott olyan ütést, ami ezt indokolta volna, az egész csarnok értetlenül állt a történet előtt.
Igaz, hogy a harmadik menet elment, de sokan még az eredményhirdetés előtt jöttek gratulálni, mert mindenki biztos volt abban, hogy Virág Roland, a mi Jencikénk, megnyerte élete első nemzetközi tétmeccsét. Ezért teljes döbbenet kísérte, hogy – megosztott pontozás mellett – ellenfelet hozták ki győztesnek. Sajnos az ökölvívás, szubjektív, pontozásos sportág és nem minden esetben annak emelik a kezét a magasba, aki jobb volt.
A mérkőzése végén Erdei Zsolt, világbajnokunk is odajött dicsérni a gyerek teljesítményét, Dorkó Péter is elismeréssel beszélt vele, a válogatott versenyzők is azonnal körbe is vették, és vigasztalták nagyon kedvesen.
Semmi baj, megyünk tovább a megkezdett sikeres úton. Én nagyon büszke voltam a fiatal versenyzőnkre és imádom őt.


Rózsa Mihály, szakosztályvezető

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!