Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Ökölvívás: tradicionális küzdelmek szereplői voltunk

Publikálva: 2022.03.13 Frissítve: 2022.03.13 Ökölvívás

Az Énekes István Emlékverseny keretein belül szállt ringbe két sportolónk.

A magyar ökölvívás kis ékszerdobozának számító helyszínen rendezték meg az eseményt, a Kellner Ferenc Sportközpontban. Az Énekes István előtti tisztelet jeléül kapta a megmérettetés ezt az elnevezést, aki a XX. század legendás sportolói közé tartozott. A Vasas ökölvívója 1932-ben Los Angelesben olimpiai bajnoki címet szerzett.

A versenyen ifjúsági korosztályú sportolók  ‒ fiúk és lányok ‒ vívnak egymással, ahol nem csupán az elért helyezés számít, hanem nagyon sokan ezen az eseményen ölthetik magukra először a nemzeti címeres mezt.

Az idei tornán klubunk két ökölvívóval képviseltette magát. Veiland László az 57 kilogrammosok súlycsoportjában, míg Szűcs Richárd a 71 kilogrammosok kategóriájában szállt ringbe.

Veiland László a torna második napján kezdte meg szereplését, akinek ellenfele Balogh László volt. Laci fiatal versenyző, kevés tapasztalattal rendelkezik még. A ringbe lépve leblokkolt, amin nem sikerült túljutnia, így elveszítette a párharcot. Ennek ellenére Laci előtt nagyon szép jövő áll, ígéretes tehetség, akinek még több rutint kell szereznie és fejben erősödnie a kihívásokhoz.

Szűcs Richárd ellenfele Egervári Péter volt, akinek személyében nagyon tapasztalt, jó ökölvívót kapott. Már a kezdetektől nagyon szoros harc volt a ringben, minimálisan maradt alul Ricsi az első menetben. A második menet hasonló izgalmakat hozott, ám Ricsi átvette a találkozó irányítását, sok szép tiszta ütést vitt be.

A harmadik menetben az ellenfél folyamatosan fogásba menekült, így mindnyájan meglepődtük, mikor az az eredményhirdetéskor a bíró nem Ricsi kezét emelte a magasba. Rajtunk kívül többen megdöbbentek, hogy a pontozásból ellenfelünk került ki győztesen, de Ricsi nagyon nagy küzdő, ügyes fiú, így még lesz lehetősége a jövőben fényes érmeket nyernie, amire minden esélye megvan.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!