Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Ökölvívás: kitűnő szereplés a Jurisics Emlékversenyen

Publikálva: 2024.06.11 Frissítve: 2024.06.11 Ökölvívás

Idén is Kőszegen rendezték a Jurisics Emlékversenyt, ahol ökölvívóink a város főterén, nemzetközi mezőnyben bizonyíthattak.

Eredetileg nyolc versenyzőt neveztünk, de sajnos Bangó Virgínia és Guzmics Olivér súlycsoportjában nem volt induló, ezért ők nem utaztak a csapattal, míg Csen Zile Toto betegség miatt volt kénytelen kihagyni a tornát.

Az első napon Szigeti Krisztofer junior 90+ kilogrammban Sárközi Richárd ellen lépett ringbe. A remek ellenfél ellen Szigeti kiválóan teljesített, már az első menetben döntő fölénnyel győzött, és bejutott a fináléba.

A következő mérkőzést Láng Rafael vívta ifi 63.5 kg-ban a nagyon rutinos és erős Kiss Áron ellen. Kettejük küzdelme teljesen kiegyenlített volt, Láng önmagához képest sokat fejlődve, jól hozta, amit begyakorolt az edzéseken.

Második nap először Virág Roland léphetett a kötelek közé az egri Rácz Roland ellen, serdülő 44 kg-ban. Virág azonnal letámadta ellenfelét, és pontos ütésekkel bontotta lépésről lépésre Rácz védekezését. Az első menetet egyértelműen ő nyerte, és ugyan a másodikban feljavult az egri versenyző, a harmadikban Virág hatalmas hajrával, fegyelmezett és pontos teljesítménnyel megérdemelten nyert.

Bangó Dezső ezután junior 54 kilogrammban nagy küzdelemben alulmaradt a rutinos Gombai Dominikkal szemben.

Junior 90+ kilogrammban Szigeti Krisztofert komoly munkára kényszerítette Bódi Roland, de magabiztosan, kemény harcban elhozta az aranyérmet.

Jakab Lorenzo ifi 92+ kilogrammban az erős, technikás Németh Brendonnal került össze. Jakab fájós térddel is vállalta a küzdelmet, de így is végig egyértelmű fölényben bokszolt, és jó teljesítménnyel aranyérmet szerzett.

Láng Rafael lehetőséget kapott arra, hogy visszavágón összemérje tudását Kiss Áronnal. Láng élete legjobb formájában bokszolt: gyengeségén, hogy keveset üt egy menetben, most felül tudott emelkedni, és lényegesen több ütéssel bombázta az ellenfelet, akire számolni is kellett. Az ellenfél előtt is le a kalappal, mert keményen állta az ütések sorát, és nagy küzdelem alakult ki közöttük. Jó teljesítményének köszönhetően Láng a zsűri szavazata alapján elhozhatta a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is.,

Öt versenyzőnkből négyen győztesen hagyták el a ringet a viadalon, ami rendkívül szép eredmény. Külön dicséret illeti vezetőedzőnket Drexler Gézát, valamint Lakatos Ottó segédedzőnket és a gyerekkel foglalkozó edzőinket, Krizsa Sándort és Krizsa Máriót. Külön köszönetet érdemel az egész utazó csapat, akik végig hangosan szurkoltak egymásnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!