Atlétika
Nemes Rita

Ökölvívás: éles kesztyűzés

Publikálva: 2024.03.02 Frissítve: 2024.03.02 Ökölvívás

Szakosztályvezetőnk összefoglalója.

– Meghívást kaptunk a Ferencváros ökölvívó szakosztályától, hogy – több más egyesülettel együtt – az MTK Budapest is vegyen részt, éles kesztyűzésen az edzőtermükben. A meghívást természetesen örömmel fogadtuk, az eseményen két versenyzőnk léphetett kötelek közé, Virág „Jenci” Roland és Bangó Dezső.

A kesztyűzés főszervezője az egykori klasszis ökölvívó, sokak példaképe, Bedák Pál volt, a másik az egyik legnépszerűbb ökölvívóbíró, aki az FTC edzője is egyben: Szabó Egon.
Természetesen a szervezők közül, hogyan is maradhatott volna ki az ökölvívás egyik legendája: Kótai Misi.
Nagyon nagy számban jöttek el versenyzők – több mint hetvenen szerepeltek a hivatalos programban – és szép számmal jöttek el érdeklődők is. Annak ellenére, hogy kis területre nagy tömeg szorult be, egyáltalán nem volt fennakadás, gördülékenyen működött minden, ami egyértelműen a szervezőket dicséri. Parázs csatákat is láthattunk a ringben.


Az én – nem feltétlen elfogulatlan – véleményem alapján, az este legnagyobb, legszebb, leglátványosabb küzdelmét az MTK-s Bangó Dezső és a Fradi válogatott versenyzőjének, Pintérnek az összecsapása hozta. Őszinte, kőkemény, de maximálisan korrekt harcot vívott a két kiváló képeségekkel megáldott versenyző. Mivel edzőmeccs, így nem hirdettek eredményt, pedig itt ezen az egál mérkőzésen, nagyon érdekes lett volna látni, hogy független bírók melyiküket látták volna kicsit jobbnak a másiknál.

Virág Jencink ellenfele az ESMTK versenyzője volt, aki legalább két fejjel nagyobb volt a mi ökölvívónknál, a kezei sokkal hosszabbak, és szerintem idősebb is volt nála. De ezek a különbségek nagyon hamar eltűntek, amikor elindult kettejük küzdelme, Virág végig magabiztosan bunyózott, minden menetben egyértelműen jobb volt ellenfelénél, és rendkívül könnyed győzelemnek örülhettünk itt.

Az én számomra a versenyen túl a legnagyobb élményt az adta, hogy találkozhattam itt paralimpikon barátommal, Sas Sanyikával, akinek a fia szintén nagyot bokszolt a programban.

A rendezvény kifejezetten jó hangulatban zajlott le. A magam részéről – és mondhatom csapatunk részéről – nagyon jól éreztem magam, élveztem az eseményt és köszönöm, hogy itt lehettünk. Jó kis délutánt és estét töltöttünk jó társaságban el. Sok ilyenre lenne még szükség.

Rózsa Mihály
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!