Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Nyári munkán

Publikálva: 2016.08.31 Frissítve: 2016.08.30

Az MTK Törökbálint három játékosának és két edzőjének sem a pihenésről szólt a nyár, hiszen szerepet kaptak különböző korosztályos válogatott csapatoknál.

Játékosaink közül Bihari Máté bekerült a 3x3 magyar álogatott tizenegy fős keretébe, amely az Eb-selejtezőre készült. A felkészülés mellett, Máté három tornán is szerepelt a nemzeti csapattal. „Bigi" a keretszűkítési folyamatban a legutolsó körig jutott, de a szakvezetés végül a Mohácsi Máté, Kerpel-Fronius Balázs, Horti Bálint, Koma Dániel összeállítású válogatottnak szavazott bizalmat.

Horváth Kristóf hosszú nyáron van túl, ugyanis tagja volt az A-divíziós Európa-bajnokságra készülő U20-as magyar válogatott keretnek, sőt bekerült az Eb-re utazó 12 fős csapatba is. A felkészülési tornákon sokszor nagyszerű teljesítményt nyújtott, és az Eb-n is többségében jól használta ki a számára adott játékperceket. A válogatott az Eb-n a 16. helyen zárt, így legközelebb a B-divízióban szerepelnek a magyar fiatalok. Kristóf jövőre még mindig U20-as korú lesz, így még több lehetőséget kaphat a nemzeti csapatban.

Máriás Gergely a 3x3 kosárlabda U18-as Eb-selejtezőben Szolnokon szerepelt 4 fős magyar válogatottnak volt tagja a nyáron. A Durázi Krisztofer, Kerpel-Fronius, Gulyás Milán, Máriás Gergely összetételű magyar csapat Franciaország, Írország és Andorra legyőzésével a pályán elért eredményével is kvalifikálta magát a hazai rendezésű Eb-döntőre, ami Debrecenben lesz, szeptemberben.

Szarvas Gábor már évek óta irányítja a 3x3 kosárlabda U18-as magyar válogatottat, így van ez 2016-ban is. Júniusban, Kazahsztánban a 3x3 U18-as világbajnokságon volt a magyar csapat vezetője, ahol válogatottunk a 15. helyet szerezte meg. Ő volt a 3x3 U18 Eb-selejtezőn indult válogatott szövetségi kapitánya is, és ő dirigálja majd a magyar válogatottat a debreceni Eb-döntőn.

Bódi Ferenc a 2001-es születésű U15-ös korosztály válogatott kereténél kapott edzői megbízatást a vezetőedző Váradiné Szarka Ildikó mellett.  Az MKOSZ képző-kiválasztó programjának keretén belül szervezett foglalkozásokon 24 ifjú kosaras vett részt, köztük az ELITE Basket Törökbálint játékosa, Szabó Márton is.

Sportolóinknak, edzőinknek szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!