Atlétika
Nagy Marcell

Női kosárlabda: Győzött az MTK-TFSE a Vasas otthonában

Publikálva: 2021.03.22 Frissítve: 2021.03.21 Kosárlabda női

A másodosztályban szereplő női kosárlabdacsapatunk 60–42-re nyert idegenben a Vasas Akadémia második együttese ellen.

A női amatőr NB I piros csoportjában a tabella harmadik helyén álló TFSE-MTK a középmezőnybe tartozó, főként utánpótláskorú játékosokból álló Vasas Akadémia második gárdájához látogatott a Pasaréti Sportcentrumba. Hegedűs Péter lányai már a találkozó elején megmutatták, hogy a két gárda közül melyik áll jobb képességű kosarasokból.

Az első negyed elején Dömötör Petra remek megmozdulásainak köszönhetően elléptek ellenfelüktől a kék-fehérek, míg a játékrész végére Benke Sára triplája után már 21–9-re vezetett csapatunk. A második negyedben tovább folytatódott az MTK lehengerlő játéka. Benke kiváló teljesítménye mellé Munkácsi Enikő is felzárkózott, így a nagyszünetre már húszpontos különbséggel fordulhattak a játékosok (39–19).

A félidőt követően mintha bedeszkázták volna a gyűrűt mindkét oldalon, a két csapat által összesen 13 pont  esett a harmadik játékrészben (46–25). Ám ez is belefért az MTK-tól, sőt mi több az utolsó negyedben spórolhattak is az energiával Hegedűs Péterék. Magabiztosan 60–42-re nyert idegenben női együttesünk.

Vasas Akadémia II.–MTK-TFSE 42–60 (9–21, 10–18, 6–7, 17–14)
Benke Sára 17/12, Munkácsi Enikő Anett 12, Karlócai Julianna 7, Dömötör Petra 6/3, Miháczi Diána 6, Burján Laura 4, Sólyom Sára 4, Hanti Daniella 4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!