Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: nem tudtuk megnehezíteni a Békéscsaba dolgát (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.11 Frissítve: 2021.12.12 Röplabda

Háromszettes vereséget szenvedtünk a Swietelsky-Békéscsaba ellen.

MTK Budapest−Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (−14, −15, −18)
Budaörs, 100 néző
Vezette: Varjasi, Halász

MTK Budapest: Giommarini, Kilyénfalvi, Sziládi, Boskó, Tettamanti, Windisch
Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Tatár
Vezetőedző: Leiszt Máté

Swietelsky-Békéscsaba: Glemboczki, Zólyomi, Karhu, Kornienko, Strunjak, Klisura
Csere: Molcsányi (liberó)
Vezetőedző: Tóth Gábor

Az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását rendezték szombat este Budaörsön. Röplabdacsapatunk az Extraligában ezidáig veretlen Swietelsky-Békécsabával mérte össze az erejét. Több ismerős arcot is felfedezhettünk a vendégek között: Tóth Gábort, Zólyomi Rebekát, illetve Szatmári Lillát.

Az első játszmában a legerősebb csapatával kezdő Békéscsaba – minden rutinját latba vetve – ránk tudta erőltetni akaratát, a vendégek bebizonyították, miért is számítanak a bajnoki cím egyik legfőbb esélyesének. Leiszt Máté hiába kért időt előbb, majd, ezúttal nem lehetett megállítani a Békéscsabát (14:25).

A második szettben 4:4-ig tudtuk tartani a lépést Tóth Gábor együttesével, ezt követően újfent állva hagyott minket a Békéscsaba. Ahogy nőtt a vendégek fórja, egyre inkább fogyni látszott a mieink hite és harci kedve, így ezt a játékrészt is különösebb izgalmak nélkül hozta a BRSE (15:25).

A harmadik játszmában nagyjából a szett derekáig pariban voltunk ellenfelünkkel, Leiszt Máté 10:14-es állásnál kérte ki első idejét. Sajnos ezt követően sem változott döntően a játék képe, igaz, egy huszáros hajrával sokat kozmetikáztunk az eredményen, de végül sima 0:3-mal ért véget a találkozó (18:25).

Visszavágó december 18-án, Békéscsabán.

Leiszt Máté:Gratulálok a Békéscsabának, nagyon biztosan játszottak ma! A szettek bizonyos szakaszaiban, általában a közepe táján beragadtunk egy-egy állásba, és gyakran belehibáztunk a támadásokba, de ezek már nem is elsősorban technikai, hanem inkább mentális eredetű hibák voltak. Ezeken kell javítanunk a visszavágóig, amire tisztességgel felkészülünk, és igyekszünk a legjobbunkat nyújtani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!