Atlétika
Nemes Rita

Nem tudtuk borítani a papírformát (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.11.19 Frissítve: 2022.11.19 Röplabda

A rutinosabb Kaposvár elvitte a három pontot.

MTK Budapest–KNRC 0:3 (–22, –20, –17)
Budaörs, 100 néző
Vezette: dr. Árpás Krisztina Enikő, Ujházi Mónika

MTK Budapest: Asonja 13, Szabó L. 7, Berkó 1, Tatár 11, Briga 5, Costa 8 
Csere: Divényi (liberó), Varga B. 
Vezetőedző: Leiszt Máté

KNRC: Godó 5, Szedmák 20, Ubavics 21, Bodovics 2, Gyimes 7, Renko-Ilics 3
Csere: Radnai (liberó), Narancsics, Budai, Hegyi
Vezetőedző: Vincent Lacombe

A női röplabda Extraliga ötödik fordulójában csapatunk a KNRC-t látta vendégül Budaörsön. Leiszt Máté tanítványai a sérült Garai Zsófi nélkül igyekeztek megszerezni szezonbeli első pontjaikat, ifjú centerünk helyén ezúttal Briga Zsanett bizonyíthatott.



Jól kezdte az összecsapást a hazai csapat, abszolút méltó ellenfelei voltunk a három magyar válogatott játékossal felálló Kaposvárnak, amely 10:11-nél vezetett először a mérkőzés során. Leiszt Máté ezt követően szinte azonnal kikérte első idejét, tanítványai vissza is jöttek a meccsbe, és 16:15-nél ismét nálunk volt az előny. Fej-fej mellett érkezett a hajrába a két együttes, ám hiába Leiszt Máté második időkérése és a lányok minden erőfeszítése, a rutinosabb erőkből álló Kaposvár jobban bírta az idegek harcát (22:25).

Az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint alakult a második játszma is: korán meglógni látszott a hazai csapat (7:3), ám hamar felzárkózott a Kaposvár (9:9), majd át is vette az irányítást. Leiszt Máté ezúttal 13:17-nél volt kénytelen kikérni első idejét, tanítványai négy gyors ponttal azonnal le is dolgozták hátrányukat. Ekkor azonban Vincent Lacombe is váltott pár szót az övéivel, és a szett végén ismét a vendégek örülhettek (20:25).

A harmadik szettet 5-1-es rohammal kezdték a vendégek, de innen még volt visszaút, sőt, 10:9-nél már a kék-fehéreknél volt az előny. Ezt követően azonban a Kaposvár rá tudta erőltetni az akaratát az egyre fáradó fővárosiakra, és lezárta az összecsapást (17:25).

Csapatunk legközelebb november 26-án az UTE ellen lép pályára.

Leiszt Máté:Hatalmas lehetőséget puskáztunk el, a támadásbefejezések terén vagyunk egyértelműen lemaradva. Valamiért nem tudjuk vagy nem merjük elvállalni ezeket a helyzeteket, és amíg ezen nem változtatunk, addig nem nagyon lesz keresnivalónk

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!