Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: Nem sikerült a pontszerzés az utánpótlás-mérkőzéseken

Publikálva: 2021.10.02 Frissítve: 2021.10.02 Kézilabda

Nagyarányú vereségek az FTC ellen a serdülőknél és ifjúságiaknál is.

A felnőtt női kézilabdacsapatunk mellett szerdán az utánpótláskorú együtteseink is pályára léptek a Ferencváros ellen az Elek Gyula Arénában. 

Serdülő gárdánk sajnálatosan az eltelt három forduló mindegyikén pontszerzés nélkül hagyta el a pályát, így a fiatalok már nagyon várták, hogy megszerezzék első pontjaikat a 2021/22-es idényben. Az első félidő letelte után úgy tűnt, erre meg is van minden esély, hiszen az első játékrészben végig szoros küzdelem folyt a parketten. Serdülőink közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Bárány Panna remek védéseinek és Marija Rnic gólerős játékának köszönhetően csupán kétgólos hátrányban fordultunk a második etapra (12-10). Ez a félidei hátrány korántsem tűnt ledolgozhatatlannak a maradék harminc perc alatt, s bizakodva tekinthettek fiataljaink a második félidőre. Ám a játékrész nem úgy alakult, ahogy azt a vendégek szerették volna, hiszen a hazai csapat átvette a vezető szerepet, s növelni tudta előnyét. A hazai nagy fór megszerzéséhez hozzájárult csapatunk több mint hatperces gólcsendje. Finfera Maximilián megpróbálkozott időkéréssel rendezni a sorokat, de ez sem segített, és a végén nemhogy a különbséget csökkenteni nem sikerült, de a ferencvárosi együttes magabiztos, nagyarányú győzelmével zárult a találkozó (34-17).

Finfera Maximilián: – A megfogyatkozott keret ellenére dicséretet érdemel a csapat az első félidőért, hiszen többször esélyünk volt átvenni a vezetést az első játékrészben. A második etapban elfáradtak a lányok, nem tudtam friss embereket a pályára küldeni, így az eredmény is ennek tükrében alakult.

Női serdülő I. osztály kelet, 4. forduló:
FTC-MTK Budapest 34-17

A hétvégén megszerezte ifjúsági csapatunk az első két pontját az orosházi csapat ellen, ám az FTC gárdája már nagyobbfalatnak bizonyult. Az első játékrész – mindkét oldalon – sok technikai hibával indult, így az volt a kérdés, melyik csapat tudja előbb koncentráltabbá tenni a játékát, és ezzel nagyobb előnyt kialakítani. Sajnos ez a ferencvárosi csapatnak sikerült, így a félidőben már hétgólos előnnyel fordulva mehettek pihenőre. A második etap sem hozott változást, nem sikerült közelebb kerülni a kék-fehér lányoknak az ellenfelükhöz, így a 33. percben már tíz góllal vezetettek Simics Judit tanítványai. A folytatásban a Ferencváros tovább tudta növelni a két csapat közti differenciát, így a találkozó végére 42-21-es különbséget kialakítva győzedelmeskedtek.

Finfera Maximilián: – A mérkőzés elején meglepetést tudtunk szerezni ellenfelünknek s szoros küzdelem alakult a pályán, jó védekezésünknek és eredményes támadójátékunknak köszönhetően. Az első félidőben kisebb sérülést szenvedett két meghatározó játékosom is, ezzel a csapatom nehéz helyzetbe került. A lányok küzdöttek, de a végére elfáradtak, s kialakult egy nagyarányú vereség.

Női ifjúsági I. osztály kelet, 4. forduló:
FTC-MTK Budapest 42-21

A folytatásban október 8-án a Hajdúnánás SK otthonában lép pályára serdülő és ifjúsági csapatunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!