Kézilabda
Szőke Szonja

Nem sikerült a nyolc közé jutás

Publikálva: 2014.11.26 Frissítve: 2014.11.30 Röplabda

Bár helyenként nagyon jól játszott, kikapott az MTK Budapest a Magyar Kupában a Jászberénytől.

A nyolcaddöntő első összecsapását, csak minimális különbséggel nyerte a Jászberény (3-2), így a kék-fehérek joggal reménykedtek, hogy a visszavágón kivívhatják a továbbjutást. Erősítette ezt az is, hogy azóta bajnoki meccsen az MTK Budapest megverte a jászsági alakulatot. Az meg külön öröm volt, hogy a sportcsarnokot szinte zsúfolásig megtöltötték a nézők, akik végig buzdították is a házigazdákat.

Az első szettet ennek megfelelően hozta is Szél Márta csapata. 15-15-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Akkor valami történt: vagy a Jászberény zuhant meg, vagy az MTK kezdett szárnyalni, lényeg, hogy 15-15-ről pár perc alatt 24-17 lett, s ezt az előnyt már szettre váltották a hazaiak. Különösen jó teljesítményt nyújtott ebben a játszmában Tímár Edit, aki remekül fogadta a nyitásokat, és az ellenfél leütéseiből is sokat fogott meg.

A folytatást is jobban kezdte az MTK Budapest, olyannyira, hogy 20-15-nél sok szurkoló már elkönyvelte: megnyerték ezt is. A vendégek másképp gondoltát, ugyanis alaposan feljavultak sáncban, és ütésben is, és fordítottak. 22-25 lett a vége.

A harmadik és negyedik szettben is hullámzó volt a játék. Hol a Jászberény, hol az MTK volt a jobb, de azután mindkétszer a vendégek szereztek 25 pontot, vagyis 3-1-re nyerték a mérkőzést, és jutottak a legjobb nyolc közé a kupába.

Szél Márta, vezetőedző (MTK Budapest): kicsit változatosabban kellene támadnunk, és akkor nem fáradnának el a négyes ütőink, de azt azért hozzá teszem, hogy a bajnoki győzelmünket nem cserélném erre a most elvesztett kupameccsre. Nekünk az volt az igazán fontos. Sok sikert kívánok a Jászberénynek a Gödöllő ellen.

Deme Gábor vezetőedző (Jászberényi RK): Tudtuk, hogy az MTK nagyon jó csapat, és csak akkor van esélyünk, ha nagyon jól játszunk. Ennek ellenére a második szett közepéig olyanok voltunk, mint akiket megcsípett a cecelégy. Amikor végre elkezdtünk jól játszani, ők elbizonytalanodtak, és ez vezetett ahhoz, hogy végül nyerni tudtunk. Hétvégén a Vasassal játszunk, remélem, hogy meg tudjuk őket szorongatni.

Nem sikerült a nyolc közé jutás

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!